Forum Discussion
11 Replies
Ten sam problem. Kilkanaście tygodni temu miałem subskrypcję XGP Ultimate i EA Desktop bez problemu ją widział. Subskrypcja zakończyła się już jakiś czas temu i wczoraj postanowiłem ją odnowić. Aplikacja Xbox widzi ją normalnie, natomiast EA Desktop nie. Przy próbie zainstalowania gry z poziomu aplikacji Xbox odsyła do strony tej gry w EA Dekstop, gdzie mam opcję zakupu EA Play bądź bezpośrednio gry za pełną cenę.
Mam dokładnie ten sam problem, tylko, że po raz pierwszy chcę połączyć z EA play.
- EA_Cekiel5 years ago
EA Staff
W tym wątku prawdopodobnie występuje kilka odrębnych od siebie problemów, ale postaram się pomóc tam, gdzie tylko możliwe 😉
Jeżeli chodzi o Wasz problem, to jest on aktualnie analizowany przez zespół odpowiedzialny za EA Play.
Problem ten dotyczy scenariusza, w którym tak jak napisał @KTelFyr1, miało miejsce odnowienie subskrypcji i użytkownicy mają problem z pobraniem gry w jej ramach. Dodatkowe informacje jak i najświeższe aktualizacje na ten temat znajdziecie również w tym wątku na forum anglojęzycznym (informacje te znajdują się w najnowszych wpisach).
Wszelkie dodatkowe detale przekazywane przez graczy są na bieżąco analizowane przez zespół EA Play.
Mam nadzieję, że już wkrótce wszystko wróci do normy
- EA_Cekiel5 years ago
EA Staff
Cześć @xZajaczekpl,
Podejrzewam, że Twój problem ma zupełnie odrębną naturę. Jeżeli tak jest, to postaram się wydzielić dla niego osobny wątek. Ponieważ próbujesz połączyć konto po raz pierwszy, upewnij się, że logujesz się na prawidłowe konto EA. Dla przykładu to, że używasz do logowania się do obu tych kont tego samego adresu e-mail, nie musi oznaczać, że konta te zostały wcześniej powiązane.
Najłatwiej będzie powiązać konta, ewentualnie sprawdzić istniejące powiązanie, korzystając ze strony help.ea.com. Możesz tam wybrać opcje logowania za pomocą konta XBOX Live. Po zalogowaniu się będziesz miał dostęp dokładnie do tego konta, które zostało powiązane. W przypadku jeżeli konto nie zostało jeszcze powiązane, zostaniesz zapytany o dane konta, które chciałbyś powiązać z Xbox Live.
Daj znać, czy na tym polegał Twój problem.
Mam pdobny problem, zakupiłem dziś Xbox Game Pass Ultimate i połączyłem swoje konto z EA. Efekt? EA pokazuje mi że konto jest połączone z xbox ale jak próbuje coś pobrać na xbox z EA Pass to mówi mi aby pobrać EA DESKTOP. Jak wchodze w EA DESKTOP i chcę pobrać grę to NIC MUSZĘ KUPIĆ PRZEPUSKTĘ! Co się tu dzieję ja się pytam.. Że człowiek na spokojnie nie może połączyć konta i pograć. Pomóż ktoś z tym bo mi już mózg paruje od tego...
- Chytrooki5 years agoHero+
@SiaNKKs Witaj. Sprawdź czy poprawnie połączyłeś konta Xbox i Game Pass. Zasugeruj się filmem poniżej. Jeśli problem pozostanie odinstaluj EA Desktop i Aplikacje Xbox, następnie wyczyścić pamięć podręczną aplikacji, zainstaluj je ponownie. Zmień w właściwościach aplikacji na uruchomienie ich jako administrator
Film :
https://youtu.be/ValEzpnaO7g
Czyszczenie pamięci podręcznej :
https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Mam nadzieję że pomoże 🙂. Coś nie pomogło. Najwidoczniej macie problem z serwerami lub aplikacją że tego nie wykrywa. Spróbuje założyć nowe konto i połączyć, jak to nie zadziała to będzie śmieszne xD
- Chytrooki5 years agoHero+
@SiaNKKsNatrafiłem na coś takiego na AHQ. Sprawdź czy pomoże 🙂.
https://attackofthefanboy.com/guides/xbox-game-pass-ultimate-ea-play-problem-could-not-download-ea-desktop-fix/
Orginalny post
https://answers.ea.com/t5/EA-Play-PC/Can-t-download-games-through-EA-Desktop/td-p/10175170 Nope nadal to samo, problem jest ten sam że wyświetla mi na Xbox aby pobrać EA DESKTOP a na EA pokazuje mi aby kupić Game Passa.... ale coś czuje że zbliżamy się bliżej do tego problemu
- EA_Cekiel5 years ago
EA Staff
Witaj @SiaNKKs,
Problem ten został już przez nas rozwiązany. Dlatego też sprawdź, czy logujesz się na konto EA, które powiązałeś wcześniej z Xboxem. W celu sprawdzenia tego powiązania zaloguj się na stronie help.ea.com za pomocą danych Xbox Live.
W przypadku jeżeli jesteś automatycznie zalogowany ważne jest, żebyś najpierw wylogował się z konta EA i zalogował się ponownie używając logowanie poprzez Xbox Live.
Po zalogowaniu się przejdź na stronę myaccount i sprawdź czy logowałeś się wcześniej na to samo konto.
Daj nam znać jeżeli po zalogowaniu się na właściwe konto dalej będziesz doświadczał problemów.
About EA app Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
Kradzież konta
Solved15 hours ago- 15 hours ago
- 22 hours ago