Forum Discussion

P1993A's avatar
P1993A
Rising Novice
3 months ago
Solved

EAapp - Battlefield 6 - Po kilku minutach wyłączają się

Cześć wszystkim, od dwóch dni mam problem z grą/aplikacją, Po uruchomieniu gry i upływie kilku minut zarówno gra, jak i aplikacja całkowicie się wyłączają

Nie pojawiają się żadne błędy, po prostu podczas gry nagle wyrzuca mnie do pulpitu, a aplikacja również się zamyka

Próbowałem już odinstalować aplikację oraz naprawić grę przez aplikację EA, ale to nie pomogło.

Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną, może ktoś miał podobnie i udało mu się rozwiązać ten problem?

Dodam, że ten problem pojawił się po aktualizacji klienta EA

Pozdrawiam

• Cześć,

Wygląda na to, że problem został rozwiązany. Poza wcześniej wymienionymi działaniami zacząłem uruchamiać grę oraz aplikacje jako administrator. Nie wyłączałem nakładek, natomiast przeinstalowałem EA AntiCheat i to najprawdopodobniej pomogło.

Dodam jeszcze, że gra wyłączała się zawsze po podobnym czasie.

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

4 Replies

• P1993A's avatar
    P1993A
    Rising Novice
    3 months ago

Cześć,

Wygląda na to, że problem został rozwiązany. Poza wcześniej wymienionymi działaniami zacząłem uruchamiać grę oraz aplikacje jako administrator. Nie wyłączałem nakładek, natomiast przeinstalowałem EA AntiCheat i to najprawdopodobniej pomogło.

Dodam jeszcze, że gra wyłączała się zawsze po podobnym czasie.

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej P1993A​ 

Dzięki za opis 👍

Jeśli gra i EA App zamykają się jednocześnie bez błędu, szczególnie po aktualizacji, to najczęściej oznacza konflikt w tle (np. z AntiCheat, sterownikami albo nakładkami), a nie samą instalację gry.

• Na początek spróbuj uruchomić EA App i grę jako administrator oraz wyłączyć wszystkie nakładki (Discord, GeForce Experience itp.) - to bardzo często powoduje takie nagłe zamknięcia.
    • Druga rzecz to reinstalacja EA AntiCheat - wejdź do folderu gry i uruchom instalator, najpierw usuń, potem zainstaluj ponownie.
    • Warto też zrobić czystą instalację sterowników GPU (nie tylko aktualizację), bo po update’ach klienta czasem pojawiają się konflikty.
    • Na koniec sprawdź temperatury CPU/GPU podczas gry - jeśli po kilku minutach coś się przegrzewa, efekt będzie dokładnie taki jak opisujesz.

Daj znać, czy gra wyłącza się zawsze po podobnym czasie.

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 1 day ago
1,825 Posts