Forum Discussion

Kolodziej27x's avatar
2 years ago

Gra nie pokazuję się w bibliotece a mam kupioną na steam

Cześć

Ostatnio Nie mogę Odpalić gry SPORE 

Zauważyłem że nie ma jej w aplikacji EA, a jestem zalogowany na STEAM i na tym samym koncie w aplikacji EA

Jak dodać ją do EA ?

Próbowałem jakiś resetów pamięci aplikacji ale to i tak nie działa 

Mam Potwierdzenie zakupu na poczcie elektronicznej i mam zainstalowaną samą grę z STEAM a gdy wchodzę na sklep w EA to pokazuje że nie mam jej kupionej.

Co mam w takim wypadku zrobić?

10 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Kolodziej27x 

Wyloguj się z EA app a następnie zaloguj się do tej aplikacji za pomcocą danych konta Steam, na którym została kupiona gra Spore.

Daj znać jak poszło. Pozdrawiam,

_Kalina

• Próbowałem

Teraz to samo zrobiłem zalogowałem się przez STEAM nadal się nie pokazuje

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

Jeśli chcesz się upewnić, że logujesz się na właściwe konto w EA app możesz skonsultować to bezpośrednio  z naszymi doradcami Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ 

Jeśli masz pewność, że logujesz się do odpowiedniego konta a gry nie widać w Bibliotece zalecam poniższe kroki:

• Ręcznie sprawdź aktualizacje aplikacji EA, uruchamiając program EA app Updater: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EAUpdater.exe 
    • Ponownie uruchom EA app poprzez menu w lewym górnym rogu > Pomoc > Uruchom ponownie aplikację 
    • Ręcznie przeloguj stronę Biblioteki: poprzez menu w lewym górnym rogu > Widok > Przeładuj stronę 
    • Kilkukrotnie wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA a do logowania podawaj dane konta Steam, na którym była zakupiona gra
    • Zainstaluj ponownie aplikację EA 
    • Przeinstaluj aplikację Steam i sprawdź spójność plików gry,
  • Dzień dobry,

u mnie chodzi o grę Jedi w wersji Deluxe, zakupioną na tym samym koncie powiązanym ze Steam. Wykonałem wszystkie czynności. NIc się nie zmieniło. Gra na Steamie jest zainstalowana, ale nie chce się uruchomić bo aplikacja EA twierdzi, że "Gra niezainstalowana" Zdobądź grę. Czynności powtarzalem wiele razy.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 months ago

Hej @ZielonySmok456 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i wykonane dotychczas kroki. 

Czy aplikacja EA app zainstalowana jest w domyślnej lokalizacji?

Czy zarówno lokalizacja instalacji gier w Steam i EA app jest domyślna?

• Dzień dobry,

inne gry w Steam działają. Lokalizacja wszystkich gier w Steam jest domyślna, w tym samym miejscu:

D:\SteamLibrary\steamapps\common\
    i dalej dla gry Jedi:
    … \Jedi Fallen Order\SwGame\Binaries\Win64\

Tu są dwa pliki:
    starwarsjedifallenorder.exe
    SwGame-Win64-Shipping.exe
    oraz katalog \Core zawierający:
    Activation.dll
    Activation64.dll

W aplikacji EA\Ustawienia\Pobieranie\Miejsce instalacji:
    D:\SteamLibrary\steamapps\common\Jedi Fallen Order\SwGame\Binaries\Win64\

Przy uruchomieniu gry w Steam, pojawia się komunikat "Przygotowanie gry" i "Gra niezainstalowana. Po Kliknięciu w Zdobądź grę pojawia się "Widok gry w EA.png" w załączeniu.

Pozdrawiam

• ZielonySmok456's avatar
    ZielonySmok456
    5 months ago

Hej EA_Kuba!

czy ktos z EA bedzie jeszcze próbował pomoc w rozwiazaniu problemu?

Czy mozna przywrocic aplikacje EA do wersji początkowej? Chyba pamięta instalację  gry Jedi, ktora działała na profilu innego uzytkownika.

Aktualnie nie działa zadna gra Jedi na tym komputerze.

Oczywiscie nie pomaga odinstalowanie i ponowna instalacja. 

Moze jakies pytania?

Pozdrawiam

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 months ago
    @ZielonySmok456 Czy możesz nieco rozwinąć co rozumiesz przez "Chyba pamięta instalację gry Jedi, ktora działała na profilu innego uzytkownika."?

Chodzi o konto Steam, czy konto na komputerze?
  • Witam,

chodzi o innego użytkownika EA, na tym samym PC, ale na innym profilu Win11 i grę kupiona bezpośrednio w EA w Edycji Specjalnej 26.12.2023. Gra jednak byla odinstalowana. Dziś ponownie ją zainstalowalem i działa prawidłowo, dodatkowo pamięta postęp w grze sprzed roku.

W zwiazku z tym, dziś ponownie odinstalowalem gre ze Steam i ponownie ją zainstalowalem. Zainstalowala sie druga kopia, w innym niż poprzednia, w domyślnym dla Steam katalogu. 

Teraz przy uruchomieniu gry przez Steam:

1. jest monit jest komunikat "Nie udalo sie uruchomic STAR WARS Jedi: Upadly zakon Edycja Specjalna Na Twoim urzadzeniu zainstalowana jest niekompatybillna wersja tej gry. Aby urucjomic gre, odinstaluj jej wersje na EA app ".  

Nie moge jej odinstalować, bo ona właśnie dziala, chociaz na innym profilu i na innym użytkowniku. 

Czy da sie uruchomic kupiona teraz grę STAR WARS Jedi: Upadly zakon na Steam na moim profilu? 

Pozdrawiam

• ZielonySmok456's avatar
    ZielonySmok456
    5 months ago

Hej EA_Kuba!

czy ktos z EA bedzie jeszcze próbował pomoc w rozwiazaniu problemu?

Pozdrawiam

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,274 PostsLatest Activity: 13 hours ago