Logowanie po roku i utrata gier
Nie wiem dokładnie gdzie umieścić ten temat. Otóż ostatni raz logowałam się na Origin w zeszłym roku, potem przez długi czas nie korzystałam z platformy. Dziś chciałam na nowo zainstalować Sims 4 i dodatki, które kupiłam lata temu. No i pojawił się problem. Po zalogowaniu okazało się, że muszę wykupić abonament. Czy jest jakakolwiek szansa, że mogę zainstalować kupione lata temu gry czy bez wykupienia abonamentu ani rusz? Czy jest możliwe, że gry zostały skasowane i straciłam je dożywotnio? Wydałam na nie wtedy dość sporo pieniędzy, więc byłoby to czyste złodziejstwo ze strony EA. Czy ktoś jest w stanie poradzić co zrobić, żeby te gry odzyskać bez wykupywania abonamentu? Będę wdzięczna za pomoc.
Hej AsystentE
Po zmianie platformy Origin na EA pp nie tracisz swoich gier. Zawartość Biblioteki na obydwu platformach, jest taka sama, pod warunkiem, że logujesz się za pomocą tych samych danych. Nie potrzebujesz także EA Play by móc korzystać z już zakupionych gier.
Warto sprawdzić swoją bibliotekę logując się do EA app za pomocą każdego adresu email, do którego masz dostęp.
Jak potwierdzić czy logujesz się do właściwego konta?
- biblioteka gier będzie zawierała Twoje gry
- w historii transakcji zobaczysz numery zamówień swoich gier/ dlc