Forum Discussion

TenzGrabowa's avatar
2 years ago

Problem z instalacją dodatku UEFA EURO 2012 do gry FIFA 12

Wczoraj na EA app aktywowałem klucz do dodatku do gry FIFA 12 - UEFA EURO 2012. Klucz został zrealizowany pomyślnie - został dodany do listy dodatków do FIFY 12. Po pobraniu podstawowej wersji, która działa bez zarzutów, zabrałem się za instalację dodatku. Jednak za każdym razem, gdy naciskam "pobierz", niemal od razu pojawia się błąd pobierania, a instalacja zatrzymuje się na 21%, pokazując jednocześnie "Obliczanie czasu...". Próbowałem już wszelkich rozwiązań, zaproponowanych przez EA na ich stronie - od ponownej instalacji, przez uruchamianie jako administrator, aż do wyłączenia UAC - wszystko bez skutku, nadal DLC się nie pobiera.

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc z tym błędem.

Pozdrawiam

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @TenzGrabowa 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

W folderze instalacyjnym gry (oraz dodatku) znajdziesz folder _Installer. Po przejściu do tego folderu wykonaj poniższe kroki:

1. Otwórz folder _Installer.
    2. Otwórz folder vc.
      • Jeśli znajduje się w nim tylko jeden podfolder, otwórz go i przejdź do kroku 4.
      • Jeśli podfolderów jest kilka, otwórz najpierw najstarszy. Nazwy folderów zawierają rok, zatem jeśli widzisz na przykład vc2013 vc2015, najpierw otwórz folder vc2013. Wykonaj poniższe dwa kroki w odniesieniu do tego starszego folderu, a następnie powtórz je w odniesieniu do nowszego.

Najpierw otwórz starsze foldery.

3. Otwórz folder redist.
    4. Odszukaj w nim wersje x86 oraz x64 pliku vcredist.exe. Uruchom je oba, aby zainstalować pakiet.
  • Próbowałem tego sposobu, niestety nie zadziałało, problem nadal występuje. Istnieją jeszcze jakieś inne rozwiązania tego problemu, czy może coś z kluczem jest nie tak?

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,270 PostsLatest Activity: 2 hours ago