Trochę to nieuczciwe działanie... Nie po to kupuję legalne edycje na płytach CD/DVD by teraz być zmuszanym do pobierania całej gry... Taka Andromeda wymaga pobrania ponad 50GB danych, a ja mam miesięczny limit internetu na poziomie 10,5 GB (pomijając ograniczoną jego prędkość). Czyli wychodzi na to że aby zainstalować Andromedę zajmie mi to dobre 6 miesięcy i to tylko pod warunkiem że przeznaczę na to cały miesięczny limit internetu nie używając go do innych celów, jak np. obecny kontakt z Wami... Smutne takie działania wielkich korporacji... A wystarczyłoby zapewne udostępnić jakiś nowy plik w formie patcha który podmieniałby konieczność Origina na EAapp... Ech to tak samo jak zawsze były problemy choćby z DLC do Mass Effect 1 i Pinnacle Station czy kilku do Mass Effect 2 na polskich jej wydaniach... Zawsze tylko były odpowiedzi z Waszej strony typu "nie da się", "nie można", "nie kompatybilne" itp., a krótko później okazywało się że jakieś malutkie fanowskie projekty pokazywały że jednak się da i można było coś naprawić/poprawić/umożliwić/spolszczyć i ostatecznie zainstalować i grać... A najnowszy tego przykład z DLC Pinnacle Station które nie znalazło się w Edycji Legendarnej bo zgubiono kod źródłowy... Serio ? Zgubiono ? Zgubić to można klucze (choć mnie się to nigdy nie zdarzyło) albo zgubić się w obcym mieście... Ale żeby oprogramowanie zgubić ?? Co za ludzie tam pracują ? Ale oczywiście już fani gry zajęli się sprawą i rezultat znamy...
A co się tyczy mojego pierwotnego powodu kontaktu to nadal występuje to że po każdym logowaniu lista gier jak i ilość posiadanych różni się od siebie... Wczoraj rano miałem 44 gry, a popołudniu po zalogowaniu już tylko 41... Nie chciało mi się sprawdzać które gry tym razem zniknęły bo znikają różne gry, i nie jest to ograniczone do wybranych tytułów... Czasem zniknie któryś Mass Effect, czasem któryś Crysis, czasem The Sims, czasem któraś z mniejszych starszych tytułów. Nie jest to też ograniczone do gier kupionych czy które otrzymałem od Was w formie darmowego prezentu.
Pozdrawiam.