Problem z zalogowaniem na konto
Dzień dobry,
nie mogę zalogować się na swoje konto EA, ponieważ kod bezpieczeństwa potrzebny do zalogowania, jest wysyłany na adres email, który nie istnieje. Rozmawiałem ze wsparciem technicznym od emaila i nie są w stanie przywrócić konta. Próbowałem przez jakieś 2 miesiące zakładać sprawy na stronie wsparcia technicznego EA, zarówno polskiej jak i amerykańskiej, głupio łudząc się, że połączę się z doradcą, lub że odpowie mi w jakiś inny sposób, co się nigdy nie stało. Teraz trafiłem tutaj na Answers EA i widziałem ludzi z problemami podobnymi do mojego, ale moderatorzy odsyłali ich pod link, pod którym nie jest w stanie nikt mi pomóc od 2 miesięcy. Czy taka megakorporacja jak EA nie jest w stanie przez 2 miesiące obsłużyć klienta, który potrzebuje mieć zmienionego emaila? To jest prawdopodobnie 5 minut pracy (: Skontaktować się z wami to jakaś tragedia, brak emaila czy telefonu do wsparcia jest nie do pomyślenia w 2024 roku... Ale wracając do tematu, jak mogę ubiegać się o zmianę emaila do mojego konta EA? Proszę nie próbować mnie spławić dając ten sam link co wszędzie indziej, bo tam nikt nie pomaga!
Witaj @MavoPeeL
Zacznę od wyjaśnienia, że na naszym publicznym forum nie mamy dostępu do informacji dotyczących kont i nie mamy możliwości wprowadzenia jakichkolwiek zmian w profilu gracza.
Chciałabym jednak udzielić kilku wskazówek/ informacji:
- Jeśli kontaktujesz się z wsparciem EA poprzez czat, a nie jesteście w stanie zweryfikować konta za pomocą kodu wysłanego na oryginalny adres email, wówczas doradca jest zobowiązany potwierdzić własność konta na podstawie dodatkowej listy pytań (są to pytania o dane podane przy zakładaniu konta czy też w czasie jego użytkowania).
- weryfikacja to kluczowy krok w celu zapewnienia bezpieczeństwa wszystkich naszych użytkowników i ochrony ich danych osobowych oraz informacji o koncie przed nieautoryzowanym dostępem.
- udzielając odpowiedzi na pytania z z listy opracowanej przez EA, bądź precyzyjny/a i podaj 1 odpowiedź na każde pytanie; np. podając datę urodzenia (z założenia to data podana w dowodzie osobistym) napisz 09/09/1993 zamiast 09/09/ 1993 lub 1995
W celu skontaktowania się bezpośrednio z doradcą EA, w tym wypadku poprzez czat, otwórz ten link w nowym oknie incognito a następnie wybierz opcję Kontynuuj bez logowania. Po wpisaniu danych (imię, nazwisko, email, temat) pojawi się możliwość kliknięcia opcji Porozmawiaj...
Odczekaj chwilę w tym samym oknie przeglądarki, aż w dolnym rogu wyświetli się przewidywany czas połączenia z doradcą (np. 3 min). Pozostań w tym widoku i poczekaj aż doradca rozpocznie z Tobą rozmowę.