Forum Discussion

13 Replies

• @kreatora Kupiłam dodatek za pośrednictwem strony Eneba, a sprzedawcą była platforma GameOver. Najbardziej ciekawi jednak fakt, że platforma EA sama mnie wylogowała i usunęła dodatek, mimo że najpierw zaakceptowała kod.
  • Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    2 years ago
    @Haniawera Nie pozostaje nic innego, jak telefoniczne skontaktowanie się z pomocą techniczną. Dobrze by było, abyś zeskanowała jakieś informacje o przebiegu transakcji - jeśli pieniądze zeszły z konta, to będzie możliwe sporządzenie kopii transakcji i przedstawienie jej także w mailu do pomocy technicznej.
  • Masz na myśli dział techniczny EA czy może sprzedawcy dodatku? Jeśli chodzi o EA to próbowałam, ale telefonicznie nie ma już kontaktu z EA niestety i odsyła tylko do help.ea.com, gdzie jak napisałam zgłoszenie nie otrzymałam odpowiedzi, a sprawa została zamknięta.

PS. Zrobiłam też nowe zgłoszenie na help.ea.com gdzie dałam zdjęcie klucza produktu, który użyłam i od dwóch dni czekam na odpowiedź.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago

@Haniawera

Problem polega na tym,ze jesli kupujesz grę u innego sprzedawcy niz EA to reklamacje skladasz u tego sprzedawcy. Dodatkowo Eneba o ile mnie pamieć nie myli nie jest na liscie autoryzowanych sprzedawców EA i nie jest to pierwszy przypadek , gdy kody od Eneby nie działaly.
    https://help.ea.com/pl/help/faq/where-to-buy-ea-games-v2/#trusted

Biuro pomocy EA odeśle cię wiec do Eneby, gdzie powinnaś złożyc reklamacje.posługując sie kopią transakcji. 
    https://www.eneba.com/pl/contacts

Kupowanie gier z innych źródeł niż EA jest ryzykowne. gdyz nieautoryzowane przez EA  platformy nie otrzymują od EA kodów do gier (nie mają umowy z EA)  ale pozyskują je na lewo z innych źródeł. Gra jest tańsza u nich ale ryzyko większe.  

• Eneba odpisała mi żebym skontaktowała się z EA, aby podali powód usunięcia dodatku z konta, skontaktowałam się, ale znów brak odpowiedzi, a sprawa "rozwiązana". Nie ma odpowiedzi od EA ani na stronie, ani na e-mail (kosz, spam i wszystkie inne sprawdzone).

• M009S's avatar
    M009S
    2 years ago

Witam. Zgłaszam brak dodatków w grze Sims 4. Były zakupione działały w chwili obecnej brak możliwości korzystania z nich. Podkreślam że utrudniony jest kontakt z Państwem. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @M009S 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy dodatki były zakupione w postaci klucza, czy poprzez Origin/EA app?

Powiedz nam również, kiedy doszło do ich zniknięcia. Stało się to podczas aktualizacji gry, czy np. przy "przejściu" pomiędzy Origin a EA app? 

• M009S's avatar
    M009S
    2 years ago

Dodatki były zakupione za pomocą klucza i poprzez origin, do zniknięcia doszło podczas przejścia pomiędzy Origin a EA. Dodatków było kilka

• M009S's avatar
    M009S
    2 years ago

Zakupione dodatki to - Miejskie życie. Psy i koty. Wyspiarskie życie. Uniwersytet. Śnieżna eskapada. Wiejska sielanka. oraz pakiet Wystrój marzeń

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @M009S 

Dzięki za odpowiedź. 

Zazwyczaj w takich przypadkach przyczyną jest logowanie się na niewłaściwe konto EA. 

Upewnij się proszę że logujesz się na konto przy pomocy właściwego adresu email, oraz EA ID. 

Jeśli pojawi się problem ze zlokalizowaniem konta - skontaktuj się z nami bezpośrednio. 

Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ

• M009S's avatar
    M009S
    1 year ago

Witam. Nie wiem jak jest zazwyczaj. To jest mój przypadek. loguje sie prawidłowo zgodnie z adresem email. Wykonuje wszystko prawidłowo. proszę o informacje o terminie przywrócenia możliwości korzystania z gier które kupiłem. Proszę o podanie konkretnego wskazania co oznacza skontaktuj sie z nami bezpośrednio - to znaczy z kim kiedy i jak. 

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 1 day ago
1,730 Posts