Utrata konta/ zmiana adresu mailowego przypisanego do konta EA APP
Mam problem z odzyskaniem konta w EA App i zaczynam już tracić cierpliwość.
Jakiś czas temu straciłam dostęp do adresu e-mail, który był przypisany do mojego konta EA. W efekcie nie mogę się obecnie zalogować do EA App ani odzyskać dostępu standardową drogą.
Podczas procesu weryfikacji support zadaje szereg pytań dotyczących konta, transakcji i różnych szczegółów związanych z jego historią. Niektóre z tych informacji są już na tyle odległe w czasie, że bez dostępu do starej poczty trudno mi odpowiedzieć na wszystko ze 100% dokładnością.
Mam natomiast potwierdzenia bankowe wszystkich transakcji i zakupów gier wykonanych na tym koncie. Problem w tym, że nie mam komu ich przedstawić. Z tego, co zrozumiałam, jedyną formą kontaktu jest czat, a weryfikacja wygląda na zautomatyzowaną. Każda próba kończy się odrzuceniem, ale nie dostaję informacji, która odpowiedź się nie zgadza.
Czy ktoś miał podobną sytuację? Udało się Wam odzyskać konto po utracie dostępu do przypisanego adresu e-mail? Jeśli tak, to co pomogło i jak skontaktować się z faktycznym konsultantem, a nie tylko przechodzić przez kolejne automatyczne weryfikacje?
Witaj Ida9590
Możesz skontaktować się z EA przez czat instrukcja