Forum Discussion

Markelon21's avatar
4 months ago

Anulowanie subskrypcji

Witam proszę o pomoc bo konsultanci z chatu nie są w stanie mi pomoc, chodzi o to ze anulowałem subskrypcje i usunąłem moja kartę z metod płatności a i tak co 3-2 dni dostaje powiadomienia z karty, że EA chce pobrać 85 zł z mojego konta za odnowę subskrypcji dobrze, że już na tej karcie nie mam pieniędzy. W zakładce metody płatności nie ma nic ale za to w zakładce EA PLAY widnieje cos takiego:

informacja o członkostwie

członkostwo - nieaktywny

data następnego obciążenia 20.10.2024

metoda płatności -- i tutaj jest nadal podana moja karta 

pisząc do pomocy na czacie konsultanta to nie wiedział dla czego tak jest i dla niego rozwiązanie tej sprawy brzmiało tak (Jengaingamang: W porządku, po ponownym sprawdzeniu tego z zespołem chciałbym poinformować, że ponieważ już anulował/a Pan/Pani subskrypcję ze swojej strony. Proszę się więc nie martwić, nawet jeśli to obciąża Pana/Panią za subskrypcję, proszę skontaktować się z nami w celu uzyskania zwrotu pieniędzy, a chętnie pomożemy w rozwiązaniu problemu.) to jest szczyt bezczelności, że po anulowaniu subskrypcji i usunięciu karty nada mam płacić co miesiąc 85 zł mimo, że tego nie chce i nie będę używał to jeszcze mam się zgłaszać co miesiąc i pisać do was o zwrot środków na konto za zakup czegoś czego nie chcę! 

Czy ktoś miał taki problem lub czy ktoś z zespołu EA jest w stanie mi pomóc?.

6 Replies

• Dzisiaj znowu przyszlo mi, ze chcecie mi odnowic subskrypcje co jest z wami moze jakis moderator sie w koncu za to wezmie a nie zbijacie bonki i olewacie temat

• Dostane jakies informacje znowu dzisiaj przyszlo powiadomienie z banku, ze chcecie mi odnowic subskrypcje 

• (Z tego, co piszesz, doradcy EA również nie widzą w narzędziu do obsługi konta informacji, aby płatność za EA Play miała być pobrana ponownie) Proszę czytać z zrozumieniem nie napisałem czegoś takiego, przecież w moim profilu ea w historii płatności widnieją 4 transakcje które nie zostały zatwierdzone dlatego, że aktualnie na tej karcie nie ma pieniędzy lecz jak będą to ściągniecie mi za subskrypcje 85 zł która anulowałem wcześniej i jej nie chce. Chce tylko by moje dane karty zostały usunięte z zakładki EA PLAY ponieważ ja nie mam takiej możliwości z tej zakładki usunąć jej, ale z zakładki Metody Płatności normalnie sam usunąłem. A co do tego, że mi zagwarantował to, że będą pieniądze co miesiąc pobierane i będę musiał co miesiąc z wami pisać o zwrot, a chodzi o to w anulowaniu subskrypcji i usunięciu danych karty, że nie macie prawa mi odnawiać automatycznie skoro anulowałem subskrypcje. Wszystko macie podane jak na tacy w screnach dodam jeszcze raz, że dostałem bana od was i nie mogę pisać do was na czacie ani nigdzie indziej tego zgłosić.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 months ago

Dzięki za dodatkowe informacje. Usunęłam z Twojego wpisu załącznik z częściowo widocznymi informacjami dotyczącymi karty - takich informacji proszę nie podawaj publicznie.

Jak dobrze rozumiem, członkostwo w EA Play jest już anulowane („członkostwo – nieaktywne”), a metoda płatności została usunięta z konta EA. Z tego, co piszesz, doradcy EA również nie widzą w narzędziu do obsługi konta informacji, aby płatność za EA Play miała być pobrana ponownie. Zakładając, że „data następnego obciążenia 20.10.2024” to błąd graficzny, doradca zagwarantował Ci w rozmowie, że w przypadku jakichkolwiek problemów koszt transakcji zostanie zwrócony.

"Abonamenty EA Play na PC zazwyczaj nie podlegają zwrotowi. Poproś o zwrot pieniędzy w centrum pomocy EA, jeśli uważasz, że przysługuje ci zwrot pieniędzy."

(Źródło informacji)

• Witam po ponownym zalogowaniu się nadal widnieje moja karta w zakładce EA PLAY. Chciałem powiedzieć, że pisałem z konsultantem i wydaje mi się, że są to boty bo non stop piszą to samo i tak jak pisałem wcześniej dla nich rozwiązanie tej sprawy wygląda tak, że ja mam płacić co miesiąc 85zł i pisać do was też co miesiąc prosząc o zwrot pieniędzy a czytając wcześniejsze tematy to widzę, że nie tylko ja mam taki problem tylko wiele ludzi, że po anulowaniu abonamentu nadal pobieracie pieniądze dowiedziałem się też, że subskrypcja nie podlega zwrotowi wiec wasz konsultant wychodzi na to, że olał moja sprawę jak i jeden i drugi bo pisałem do was 2x chciałem napisać 3 raz ale już nie mam takiej opcji by skonsultować się z wami na czacie (pewnie dostałem jakiegoś bana na czat z wami). Mam nadzieje, że doradzicie mi co zrobić albo to gdzieś zgłosicie tam gdzie trzeba.

Dodam jeszcze screny.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 months ago

Hej @Markelon21 

Chciałbym zaznaczyć, że poprzez forum nie będziemy w stanie pomóc w kwestiach związanych z kontem EA czy tez transakcjami.

Proszę jednak spróbować wylogować się i ponownie zalogować na swoje konto EA, aby sprawdzić, czy informacje dotyczące EA Play zostały zaktualizowane.

W przypadku jakichkolwiek wątpliwości sprawy związane z obsługą konta mogą być omówione podczas bezpośredniego kontaktu z doradcą EA.

About EA Play

Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami i wiadomościami o EA Play!561 PostsLatest Activity: 12 hours ago