Forum Discussion

mlodytomasz21's avatar
mlodytomasz21
Rising Traveler
3 months ago

50-60% wzrost wykorzystania procesora podczas gry przez system

Cześć 

Od kilku dni mam problem podczas gry w fc 25. W czasie rozgrywki w tle zaczyna działać program podpisany w menadżerze zadań jako „system” zabierający z procesora co kilka minut 50-60% powodując tym samym spowolnienia i lagi w grze. Gdy sprawdziłem dokładnie który to plik okazało się że to ntoskrnl.exe, odpowiadający podajże za jądro komputera. 

Nie mam bladego pojęcia jak przywrócić to do normalności i pozbyć się tego błędu. Mam tak tylko gdy włączę fc 25. 

Liczę na szybką pomoc :D

45 Replies

• ihm31's avatar
    ihm31
    3 months ago

Przy uruchomionej grze można zrobić przez menadżera zadań -> szczegóły-> wybrać plik FC25 prawym przyciskiem myszy i priorytet na powyżej normalnego, i tak każdy raz po ponownym uruchomieniu gry. 
    Przez ten program co pisałem można zrobić regułę, ale powoduje to czas od czasu po meczu zacinanie gry, po czym ponownie gra nie uruchomi się, trzeba kompa restartować, i wtedy działa. 

• ihm31's avatar
    ihm31
    3 months ago

Jak może zadziałać zmiana rozdzielczości na procesor? 
    U mnie tylko takie ustawienia i stoją, ale nie działa, bo piszę tutaj. 

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,128 PostsLatest Activity: 6 hours ago