4 months ago
Delay
Witam, czas reakcji pada na xbox series s jest strasznie opóźniony. Mam włączoną podwójną nakładkę pada i tam wszystko jest idealnie zgrane. Inaczej już zachowują się sami zawodnicy, większość zwodó...
@UNLUCKYo0o już nie pamiętam, chyba ustawienia gry. Nie ważne i tak nie pomogło, przez jeden dzień przez przypadek chyba gra chodziła mi dobrze. Dziwne bo przez rok nie miałem takiej sytuacji
@JJ_Joe_PL wydaje mi się, że mamy inny problem. Ping mam stały przez cały czas, żadnych skoków. Natomiast zawodnicy reagują bardzo wolno, wszystko robią dłużej i nie mają szybkości
@9bagins no wlasnie ja mysle, ze jest to powiazane. U mnie dzieje sie tak dokladnie wtedy kiedy ping w grze skacze na powyzej 10ms. Tak "normalnie" jest git, ale w pewnym momencie jak ping skoczy - padaka dokladnie tak jak opisujesz. Osobiscie uwazam, ze te "mierniki" pingu to sciema...jak moze byc tak kosmiczny delay przy 23ms pingu? W sumie najprosciej spowodowac, zeby Twoi zawodnicy przestali ogarniac i wyswietliv ze ping wyzszy "no sorry to siec, to nie my". Ja mam wrazenie, ze to jest tak jakbys gral na poziomie Ultimate w SB. Kiedys o tym pisali, ze dziala to tak, ze nie tylko AI gra madrzej, ale przede wszystkim Twoi pilkarze maja obnizane skille, zeby bylo Ci trudniej. Wiec skoro moga to zrobic "offline" to na bank dzieje sie to tez online. Pytanie tylko o przyczyne czemu niektorzy gracze "lapia" to czesciej.
ale u mnie nie ma, że jest raz lepiej raz gorzej. Mam zamulony gameplay cały czas. Nie ważne czy online czy offline, rano czy wieczór, wrzesień czy sierpień
To już nawet nie jest śmieszne, przegrywa się ponieważ zawodnicy boja się dotknąć piłki. Lekki kontakt i się przewracają, jakby nic nie ważyli.. Strzały wyglądają jakby w balon kopali, ledwo leci. Tu filmik, że powinienem przejąć piłkę, al mój obrońca nad nią przeskakuję. Takich sytuacji jest dużo, przegrywa się mecze, gdzie rywal strzelał 3 razy i trzy gole a Ty 20 i wszystko słupki, niecelne, albo bramkarz wszystko broni.
Ten sam problem jest na pc od dłuższego czasu. To nic z waszymi konsolami, po prostu optymalizacja leży
Coś musi być na rzeczy. Praktycznie nic nie mogę wygrać. Nowy sezon rivals 4 liga. Teraz miałem mecz gdzie oddałem 28 strzałów na bramkę, przeciwnik 4. Wynik meczu 2:3. Przeważnie wszystkie strzały na moją bramkę kończą się golem, bramkarz nic nie broni, a obrona jak w poprzednim poście działa.
Witaj
Mam dokładnie takie same problemy jak Ty odpisujesz w tym wątku
Konsola ps5 ostatnio wymieniany światłowód na nowy 1gb
Nowe kable
Router gamingowy netduma r2
Ustawione wszystkie konfigurację sieciowe
I co?
Dramat...
Może ktoś to przetłumacz na Polski. Bardzo proszę.
Łączę się z wami w bólu.Od wtorku po aktualizacji mam to samo.Opóźnienia takie że grać się nie da,zawodnicy biegają jak muły ,odbiór przeciecie piłki nie istnieja .Wcześniej wszytsko chodziło w miare płynnie.Ogólnie jedna wielka masakra.Najlepsze jest to że nawet żadny admin nie odpisuje i nic ze strony ea kiedy to naprawią.Ta gra to jest po prostu jakiś zart
niestety miales racje... znowu mam to samo... i za cholery tego nie rozumiem.. raz mecz chodzi plynnie a pozniej 20 meczy mam opoznienia... wszystko juz chyba sprawdzalem i to w ustawieniach gry, nvidii, systemu... i NIC... kminie jeszcze aby cos z netem zrobić, ping mam 17/20 ale mimo wszystko moze to kwestia internetu ze jest taki delay.. jak na razie jestem po 4 poradnikach na youtube apropo DNS itp i nic nie pomogło......
strasznie jest to irytujacee, 0 przyjemnosci z gry.. czeka sie na te lige weekendowa i ttylko sie wkurzasz bo wiekszosc meczy przegrywasz nie dlatego, ze jestes gorszy a dlatego ze masz delay i kazdy twoj zawodnik to słoń ...
@UNLUCKYo0oW tym miesiącu zmieniałem operatora. Internet światłowód 600Mb/s Wcześniej miałem w UPC, teraz w Plus ( infrastruktura Netii) Nic się nie zmieniło, dalej mam opóźnienia tylko w grze ea fc Nie miałem żadnych problemów z internetem prędkości max jak w umowie.. Opóźnienia nie są spowodowane internetem.
no to ja juz kompletnie tego nie rozumiem... skoro nie internet, nie sprzet to EA? tylko jak to jest ze akurat ja tak mam, ktos inny a zas inni maja ok... tym bardziej ze raz na jakis czas mam suepr gameplay, ale niestety jest to rzadko..
delay mialem straszny, ale wedlug EA bylo WSPANIALE ...
Ta gra jest śmieszna, przeciwnik przestał grać, a ja i tak nie mogę podać celnie do swojego zawodnika. Wszystko samo automatycznie Ai przechwytuję, ba nawet blokuję strzały. U mnie piłka obrońcy przeleci między nogami, żadnych automatycznych przechwytów choć piłka by się turlała obok. Zawsze za późno, podania słabe tak samo strzały
https://www.youtube.com/watch?v=AO3XiverrNk&feature=youtu.be
Dobra Panowie, posiedziałem wczoraj na rededicie i znalazłem dzieki pomocy jednego ziomka rozwiązanie ! :D
Co jest pewne to to, że FC25 nie lubi się z monitorami z G-synciem.. i jak w moim przypadku i innych 144Hz nie bardzo współgrają z fifką..
O to co zrobiłem, wyłaczyłem w monitorze g-synca oraz w grze jak i w Nvidii. W grze wylaczylem synchronizacje pionową a w nvidii ustawiłem na włączoną. Rozdziałka i 144hz zostawiłeem jak były. Gra zaczeła lepiej chodzić, ale wciąz to nie było to co powinno być i teraz uwaga creme de la creme. Zmieńcie kamere w grze na Telewizyjną 3 bądź Telewizyjną. Tak, kamera robi to opóźnienie XD z tego co ludzie pisali to możliwe, że jak mamy normalną kamere to mamy całe boisko plus trubuny przez co kompputer musi wiecej renderowac obrazu. Na tej telewizyjnej niestety jest blisko dość mocno przez co ciezej troszke sie gra bo nie widać tak duzo jak przy innych kamerach, ale przynajmniej gra w końcu chodzi płynnie :D jeszcze musze posprawdzać ustawienia z innymi kamerami.
Tak więc telewizyjna 3 badz zwykla telewizyjna