Forum Discussion

Akamaru94's avatar
Akamaru94
Seasoned Newcomer
2 months ago

EA FC 25 gra zatrzymuje się po 1min 44 sek

Witam, od jakiegoś czasu gra po włączeniu zawiesza się. Mija jakaś 1min i 44 i gra się zacina tak, że trzeba resetować komputer. Ktoś coś może doradzić? Podobna sytuacja dzieje się u kolegi. Ma też ktoś tak?

30 Replies

• redzinski's avatar
    redzinski
    Seasoned Novice
    2 months ago

Witam, mam ten sam problem od piątku. Nie mam tych aktualizacji beta, zmieniałem sterowniki na nowe, czyściłem profil w ustawieniach gry i ogólnie wszystkie porady sprawdzałem na swoim PC z angielskiego forum EA bo tam też trwa dyskusja. Cały czas jest to samo czyli crash komputera po około max 2 minutach. Planujecie wypuścić jakiś update w tym temacie? Dodam, że zakupiłem EA FC 26 w preorderze w wersji Ultimate i teraz mam obawy czy nie będzie tego samego problemu? EA_Kalina​ 

• Akamaru94's avatar
    Akamaru94
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Nie pomogło. Po nie całych 2 minutach gra staje.. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Akamaru94​ 

Sprawdź, czy w systemie Windows masz zainstalowane aktualizacje KB5064075 i KB5064071. Możesz to sprawdzić w historii aktualizacji systemu. Wielu graczy rozwiązało podobny błąd po ich usunięciu. Są to aktualizacje w wersji beta. 

• ted1wbn7lasl's avatar
    ted1wbn7lasl
    Newcomer
    2 months ago

Mam to samo. U mnie wygląda to tak, jakby gra przeciążała mi komputer i ten po prostu się zawiesza. Podobnie jak reszta użytkowników, jedyne co mogę zrobić to nacisnąć przycisk RESET. 

W moim przypadku pomogła zmiana ustawień graficznych z najwyższych na średnie, aczkolwiek widać, że gra ma lagi (a poza tym nie po to inwestowałem w sprzęt, żeby grać na średnich ustawieniach :D). Nie wiem co się dzieje, bo w innych grach, które są dużo bardziej wymagające jak chociażby Expedition 33  wszystko działa jak należy. Moje GPU to RTX 4070 Super. Próbowałem zmiany sterowników na starsze, ale to nic nie dało. Jak będziecie mieć rozwiązanie to dajcie znać. To ewidentnie wygląda na winę po waszej stronie.

• QuartzStar1064's avatar
    QuartzStar1064
    New Novice
    2 months ago

W systemie Windows nie  ma tych aktualizacji najnowsza jaka jest to KB5064081.  Zainstalowanie wersji  sterownika  nvidia który miałem wcześniej nic zbytnio pomógł problem dalej jest. Z poziomu admina czy działa nie byłem w stanie sprawdzić. Nigdy wcześniej takie problemu nie miałem z grą jedynie  to kontroler nie działał w  trybach online ale udało się to ogarnąć samemu.

• popek10mke's avatar
    popek10mke
    Rising Newcomer
    2 months ago

W systemie Windows nie mam tych aktualizacji

Wcześniejszą wersja sterownika nvidia nie pomogła

Nowe konto administratora oraz uruchom nie jako administrator też nie pomaga w problemie

Komputer trafił dziś do specjalisty na sprawdzenie karty graficznej,  RAM, dysku twardego- wszystko w jak najlepszym porządku.

Także EA - bez obrazy - ale wypuście łatkę bo ewidentnie wina leży po Waszej stronie... nie musicie się martwić ludzie już dawno kupili nową edycję. 

Pozdrawiam 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Dzięki za wasze posty!

Chcę was poprosić o sprawdzenie kilku rzeczy:

• czy w systemie Windows macie zainstalowane aktualizacje KB5064075 i KB5064071. Są to aktualizacje w wersji beta.
    • czy przywrócenie wcześniejszej wersji sterowników dla karty graficznej zmienia sytuację w grze
    • czy ten sam problem pojawia się po uruchomieniu gry z poziomu nowego konta administratora
  • redzinski's avatar
    redzinski
    Seasoned Novice
    2 months ago

U mnie to samo od piątku, przeinstalowałem grę, ea app, pobrałem nowe sterowniki i nic. Do tej pory EA FC 25 zawiesza mi cały komputer około minutę po włączeniu gry.

• QuartzStar1064's avatar
    QuartzStar1064
    New Novice
    2 months ago

Mam identycznie podobny problem od  niedzieli praktycznie bo w wieczorem  w piątek i całą sobotę gry nie uruchamiałem. Gra zawiesza  cały komputer na  siłę ręcznie trzeba go restartować.  Ponowna instalacja gry, naprawa plików gry przez Steama, usunięcie plików lokalnych, update biosu i sterowników karty graficznej też nic nie dały. Czyszczenie cache przez Steama i EA App też nie pomogły. Jeśli można prosić o pomoc w rozwiązaniu tego problemu  będe wdzięczny.

• Zborien's avatar
    Zborien
    Seasoned Rookie
    2 months ago

Od pewnego czasu (prawdopodobnie piątek 5.09 ?) po kilku minutach od uruchomienia fc 25 zawiesza się cały system. Jedyną opcją jest restart systemu.  Nie pomógł reinstall gry, naprawa plików gry przez EA App, usunięcie profilu i plików lokalnych.

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,692 PostsLatest Activity: 4 days ago