Witam, od około miesiąca czasu mam problem z pingiem w grze, wcześniej wynosił on ok. 16ms, a obecnie około 40-50ms. Próbowałem chyba wszystkiego, re-install gry, format komputera, zmiana dns, reset routera, kupno nowego kabla eth i wiele wiele innych, lecz bez efektów. Połączenie mam po eth, na speed testach wszystko w porządku, w innych grach nie odczuwam problemów.
Miałem tak pod koniec kwietnia jakoś, że ping wrócił do normy i zaczęło mnie łączyć z graczami z Polski. Myślałem, że to Play coś naprawił ale niestety kilka dni później problem powrócił i dalej się utrzymuje :-/
Edit: Faktycznie wczoraj pograłem kilka meczy i ping również wrócił do normy (~6ms) i grałem z polskimi graczami. Mam nadzieje, że to już na stałe ;)
U mnie to samo, dzisiaj momentalnie ktoś chyba coś kliknął w EA albo UPC bo momentalnie wrócił ping 30-40... Wczoraj zagrałem puchar, ładowało Polaków i UKR na pingu 16-18, dzisiaj włączyłem puchar, dwa mecze tak jak wczoraj a momentalnie ok 19.30 dobieralo już na pingu 30-40 jakichś Niemców, Czechów, Rumunow i nie wiadomo kogo jeszcze, czyli to z czym jeba..em się tu na forum przez ok. miesiąc czasu.. Juz było tak dobrze i znowu gierka do wyje..nia 😩 ciekawe kto znowu nawalił, czy EA czy Play (UPC)... JPRD
U mnie podobnie - jak ostatnio. Ligę weekendową zagrałem na dobrym pingu (4-8ms). Wczoraj znowu problem wrócił.
Sprawdzałem trasy połączenia do serwerów EA i jak ping był dobry to trasa nie wyglądała może najlepiej (sporo serwerów po drodze) ale serwery PL. Wczoraj sprawdzałem trasy i sygnał idzie przez serwery w Hamburgu...
To na 99% wina dostawcy (UPC -> Play). To po stronie dostawcy leży przez jakie serwery się łączysz do serwera docelowego...
Zgłaszałem już kilka razy to do Play ale odpowiadają oczywiście, że po ich stronie nie ma problemu bo wszystkie odczyty mieszczą się w ich normach (dla nich 60ms to też spoko...). Olewają temat i zamykają zgłoszenia bez większych wyjaśnień. Pech chciał, że podpisałem nową umowę jakieś 3tygodnie przed wystąpieniem pierwszych tych problemów i nie miałem już jak tego cofnąć. Nie mam zamiaru się z nimi bujać przez następne 2 lata. Wyślę jeszcze kilka zgłoszeń pewnie i zgłoszę to do UOKiK albo rzecznika konsumentów. Marne szanse, żeby przez to rozwiązać umowę no ale spróbuję. No czyje się lekko wyru****y ;)
Gram na pc, mam internet orange i u mnie też powodem był zły routing danych. Pobrałem program exitlag, który powinien naprawićrouting i narazie wszystko działa jak powinno. Jest tam 48 godzin za darmo po pobraniu aplikacji więc polecam przetestować.
Siema o co chodzi,że od jakiegoś czasu gram na 30ms łączy mnie z Niemcami,Francuzami... Zawsze miałem maks 16ms W ogóle nie łączy mnie z Polskim serwerem. Mam światłowod Play 1gb w grze normalnie włączony matchmaking w przybliżonej lokalizacji
About FC 25 Problemy techniczne
Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,694 PostsLatest Activity: 2 years ago