Proszę o pomoc . Nie mam pojęcia co się dzieje i co robić
Witam . Na wstępie chciał bym powiedzieć że nie z chęci ale z przymusu po zmianie adresu zamieszkania musiałem zrezygnować z internetu światłowodowego na a rzecz internetu mobilnego . Gram na konsoli ps5 , pomimo że nam ten internet mobilny przy teście wyniki są bardzo dobre , często zbliżone do tych co miałem na światłowodzie . Niestety nie da się normalnie grać , na 15 meczy UT Champions przynajmniej 7+8 razy przegrywam mecze poprzez wywalenie meczu i powrotu do menu głównego , średnio raz na dwa mecze zrywa mi neta i wywala mnie pomimo że prędkości są dobre . Próbowałem grać po kablu , czy też bezpośrednio przez wifi . Router stoi blisko konsoli ale czego kolwiek nie próbuje to efekt ten sam , czy to gram przez kabel czy wifi . Sytuacja jest już tak irytująca że odbiera mi w ogóle chęć wchodzenia do UT . Wiele.meczy potrafiłem spokojnie prowadzić ale nie potrafiłem ich dograć bo na przykład przed samym końcem meczu mnie wywaliło. Naprawdę nie wiem już co mam robić , dlatego zwracam się do społeczności czy może ktoś już miał podobne problemy i jakiś temu zaradził. Będę bardzo wdzięczny za okazaną pomoc . Być może ktoś na wiedzę co można zrobić , może jakieś ustawienia dają możliwości by ta irytująca sytuacja się nie powtarzała. Z góry dziękuję tym którzy okażą pomoc . Pozdrawiam