Forum Discussion

Re: [PC] Chwilowe zacinanie się gry podczas meczu po aktualizacji

Witam, od jakiegoś tygodnia gdy odpalam mecz gra co chwilę mi się freezuje przez co nie da się zagrać normalnie meczu czym to może być spowodowane i jak to naprawić ?

10 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @Kacperooo0203 

W jakich trybach pojawia się problem (online/ offline). Czy w menu gry też wystepują podobne przycięcia? Doprecycuj także na jakiej platformie grasz w FC 25.

• Chudy1173's avatar
    Chudy1173
    Not applicable
    1 year ago

Mam ten sam problem. W meczu się freezuje co kilka sekund, albo jest wrazenie gry w slow-mo. Mam grę od ponad tygodnia, jeszcze nie udało mi się rozegrać zadnego płynnego meczu offline, w tryb online nawet nie zaglądam póki co. Podzespoły ponad minimalne wymagania producenta. 

• krymek6's avatar
    krymek6
    Not applicable
    1 year ago

Gra jest niegrywalna po ostatnim patchu, odpaliłem dzisiaj z ciekawości czy są jakieś zmiany, dla mnie jest jeszcze gorzej. Ścinki trwają już ponad 10 sekund, gdzie po przyspieszeniu x10 akcji okazuje się, że przeciwniki normalnie strzela bramkę w międzyczasie jak nie mogę się ruszyć.

• ChillRocketMan's avatar
    ChillRocketMan
    Not applicable
    1 year ago

Dzień dobry,

Od tygodnia obserwuję takie samo zjawisko u siebie. "Freezy" gry nie występują tylko w szybkim meczu na bota(chyba że za krótko grałem). W karierze są troszke mniejsze ale też są. W trybie UT jest to norma co chwilę. Wspomniane freezy gry następują podczas zagęszczenia piłkarzy w 1 miejscu na boisku np. długi atak pozycyjny który skumulował większość piłkarz między 10 a 20 metrem od bramki. Podczas kontaktów fizycznych np. przepychanki, odbiory, wślizgi oraz przy próbach dryblingu 1 na 1 (czasami), oraz 1 na 2,3(bardzo często).

Dodam od siebie, że obserwuję fpsy od początku gry. Co ciekawe po ostatniej łatce nastąpił wyraźny wzrost fps, jednak kosztem częstych dropów oraz freezów które potrafią wstrzymać obraz na 1-3 sekundy i przyspieszyć grę po odblokowaniu obrazu. Gra jest praktycznie niegrywalna, od tamtej pory gram tylko squad battles oraz kariere by się mniej denerwować. Dodam, że jakakolwiek zabawa z ustawieniami graficznymi nie pomaga, przetestowałem wszelkie możliwe kombinacje w panelu sterowania nvidia oraz w ustawieniach gry.

Liczę, że udzieliłem cennych wskazówek, które pomogą zidentyfikować problem.

Moja specyfikacja pc:

GPU: GeForce RTX2070 gaming z

CPU: Intel i5-9600k

RAM: 16gb

Dysk: SSD

Pozdrawiam

• 1b205e3be5a602b's avatar
    1b205e3be5a602b
    Not applicable
    1 year ago

Mam dokładnie ten sam problem , platforma PS5, nie da się rozegrać meczu w trybie sezony, cały czas lagi.

• Kacperooo0203's avatar
    Kacperooo0203
    Not applicable
    1 year ago

Jak odpalam tryb UT to mam ścinki nawet w menu co jakiś czas o meczu to mi się nie chce nawet wspominać bo tam jest jeszcze gorzej. Gram na PC

• famaP9's avatar
    famaP9
    New Novice
    1 year ago

U mnie to samo j/w w temacie, dodam tylko tyle ze mam gre od premiery wyżej wymienione problemy zaczeły się po ostatniej aktualizacji. Gram na PC.

Wymagania sprzętowe ponad zalecane.

• Kacperooo0203's avatar
    Kacperooo0203
    Not applicable
    1 year ago

Będzie niedługo dodany nowy patch albo cokolwiek zrobicie, żeby można było normalnie grać w gierke kupioną za 400zł bo już to trwa ponad tydzień i cisza???

• Kedzier22's avatar
    Kedzier22
    Not applicable
    1 year ago

e długo wam jeszcze zejdzie naprawa tego bo to juz trwa 3 tygodnie 

Featured Places

Node avatar for FC 25 Problemy techniczne

FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 17 hours ago
1,707 Posts