fijal7891
7 months agoSeasoned Traveler
serwery warszawa
Witam, co się dzieje z serwerem w Warszawie?? Zawsze był na poziomie 5ms, a teraz około 26ms.... szybszy już jest we Frankfurcie 24ms. Macie jakąś awarię????
Witam, co się dzieje z serwerem w Warszawie?? Zawsze był na poziomie 5ms, a teraz około 26ms.... szybszy już jest we Frankfurcie 24ms. Macie jakąś awarię????
Jak sprawdzić ping tak jak ty tutaj na screenie ?
mam router Netgear XR1000 który posiada opcję Ping Heatmap.
możesz ewentualnie sprawdzić sobie trasę w wierszu polecenia: tracert 20.215.128.50
no to u mnie chyba nie wyglada za wesolo
do wawy laczy sie git, ale frankfurt juz 33ms, wiec obsstawiam ze z jakiegos powodu nie laczy mnie z serwerem warszawskim a frankfurtem
u mnie nie lepiej
Dokładnie to samo powiedział mi dział techniczny jak dałem zgłoszenie.I co najlepsze nic z tym nie mogą zrobić.
Powiedzieli że nie dostali więcej zgłoszeń w tym temacie.
Mam dokładnie to samo. Ping z 8-10ms wzrósł obecnie do 35-45ms. Nie da się grać. Internet w UPC (teraz PLAY). Zauważyłem problem od czwartku\piątku. Do tej pory 90% meczów z graczami z Polski, Ukrainy. A teraz sami gracze z Niemiec, Francji, Belgii, Holandii. Gram na PS5. Oczywiście router przywrócony nawet do ustawień fabrycznych.
Zgłaszajcie to masowo do Play. Ja wczoraj dałem zgłoszenie i powiedzieli, że jest coś na rzeczy bo mieli już kilka telefonów. Także jak się nas więcej zbierze to będą musieli coś zrobić. Kluczowe jest żebyście powiedzieli, że dzieję się to od tygodnia co najmniej i nie ma znaczenia o której godzinie gracie . Pingi o 200% się podniosły i mówcie im, że mnóstwo ludzi na forach z gier ma ten sam problem i są użytkownikami światłowodu play. Ja dopiero po 2 zgłoszeniu miałem telefon z działu technicznego i mam im podesłać 4h raport z VIN MTR i oni twierdzą, że w tydzień są w stanie zdiagnozować problem...Firma dramat i żenada ale chociaż spróbują coś zrobić i są świadomi, że coś zje**li... :)
rowniez im zglosilem, zobaczymy
2x już im zgłaszałem jak miałem ping 25ms, zero reakcji, jedynie sprawę zamykali. Od tamtego czasu ping wzrósł po ostatnich pracach technicznych do 50ms :D 10ego następne prace techniczne....