Forum Discussion

Rafalinskyyy's avatar
Rafalinskyyy
Seasoned Newcomer
30 days ago

Wywalanie mnie do offline w trakcie grania meczy w UT

Witam.

Od paru dni napotkałem masowy problem z błędem: „Nie można się połączyć z serwerami EA. Sprawdź swoje połączenie z internetem i upewnij się, że aplikacja jest w trybie online, po czym spróbuj ponownie. Więcej informacji znajdziesz na stronie: ea.com/unable-to-connect."

Zmieniałem DNSy, a wyniki speedtesta wynoszą: download - 746,50 Mb/s; upload - 50 Mb/s.

Czekam na odpowiedź zwrotną.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    15 days ago

Dzięki za update Rafalinskyyy​ 

Sprawdź jeszcze czy zauważysz poprawę po utworzeniu nowego składu.

Przejdź do Web App lub Companion i utwórz zupełnie nowy skład. Nie edytuj już istniejącego, ale dodaj do listy składów nowy i ustaw jako aktywny. Usuń także dotychczasowe taktyki i dodaj 1 nową. Zalecam także zmienić obecną formację i stroje zawodników. 

• Nie sprzedawaj zawodników z poprzedniego składu 
    • Do nowego składu nie przypisuj zawodników, którzy byli w poprzednim składzie 

Dodatkowo, jeśli widzisz różnicę po zmianie połączenia na dane komórkowe,  skontaktuj się ze swoim dostawcą usług internetowych (DUI), aby ustalić czy po jego stronie jest wszystko w porządku.

W tym poradniku znajdziesz opis możliwych działań, które mogą poprawić jakość połączenia. Jeśli potrzebujesz porozmawiać bezpośrednio z naszym doradcą przejdź na stronę help.ea.com i załóż zgłoszenie.

• Rafalinskyyy's avatar
    Rafalinskyyy
    Seasoned Newcomer
    16 days ago

Nie, problem nie został rozwiązany. Problem występuje nawet przy próbie wejścia do trybu Ultimate Team, jak i w trakcie rozgrywania meczu.

Jedynie, kiedy ten błąd nie występował to jak zmieniłem internet na dane komórkowe z mojego telefonu, ale nie rozwiązuje to mojego problemu, ponieważ nie chcę grać meczy z opóźnieniem o 2-3 sekundy w niektórych momentach, kiedy mogę stracić bramkę.

Zgodnie z Twoją prośbą zmieniłem ustawienia routera, poza Twoimi prośbami aktualizowałem również AntiCheata oraz reinstalowałem go.

Proszę o udzielenie mi pomocy tutaj, albo na PW albo o przekierowanie mnie do jakiegoś technical supportu, który mi udzieli pomocy bez względu na to czy to będzie język polski czy język angielski.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    29 days ago

Sprawdź czy wszystkie porty dla FC 25 są otwarte:

To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.

Witryna Port Forward, choć nie jest witryną EA, jest ogólnie dość solidnym miejscem do sprawdzenia i upewnienia się, że masz otwarte odpowiednie porty dla wszystkich gier, w które grasz. Porty dla EA SPORTS FC™ znajdziesz tutaj.

Przejdź także do Web App lub Companion i utwórz zupełnie nowy skład. Nie edytuj już istniejącego, ale dodaj do listy składów nowy i ustaw jako aktywny. Usuń także dotychczasowe taktyki i dodaj 1 nową. Zalecam także zmienić obecną formację i stroje zawodników. 

• Nie sprzedawaj zawodników z poprzedniego składu 
    • Do nowego składu nie przypisuj zawodników, którzy byli w poprzednim składzie 
  • Rafalinskyyy's avatar
    Rafalinskyyy
    Seasoned Newcomer
    29 days ago

Nie, widzę ten komunikat nawet gdy jestem w menu gry, np.: gdy sprawdzam mój skład w FUT.

Ba, nawet specjalnie zmieniałem ustawienia zaporów sieci. Pomogło, ale na krótką chwilę.

Przed chwilą odpaliłem mecz w Squad Battles i w połowie meczu, gdy wygrywałem wywaliło mnie z meczu z takim samym komunikatem jak wyżej i jak wróciłem do gry to dostałem piękną informacją o porażce 0:3 - uwaga, miałem to w kilku meczach.

Dlatego żądam jakiejś rekompensaty.

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,622 PostsLatest Activity: 18 minutes ago