Forum Discussion

pzsw2nx5kicg's avatar
pzsw2nx5kicg
Seasoned Novice
10 days ago

I znowu slowmontion na PC

I znowu mamy delay na PC. 5 raz w tej edycji nie da sie grać, bo nie umiecie zoptymaliwać gry. 3 tygodnie był spokój, człowiek chce sobie zagrać w weekend FUT, ale niestety sie da, bo z każdego meczu trzeba wyjśc, bo włacza się taki delay, że opóźnienie sięga 5-7 sekund. Gratulacje, wróciłem do tej gry po 6 latach i byl to błąd

4 Replies

• Gankissio's avatar
    Gankissio
    New Novice
    4 days ago

Zanim człowiek by się doczekał, od was odpowiedzi czy po prostu pomocy to by umarł z głodu w dżungli. Mam na myśli problem z slow motion. Gra jest tak fatalnie upgradowana bądź optymalizowana, że to głowa mała. Spędziłem nad tym gównem 3 dni po 10 h!!!  I zrobiłem wszystko o czym jest ten problem tu na forach, do tego wykorzystałem cały swój mózg do granic możliwości, a i tak to chuuu...steczke dawało. Ciągle piłkarze mulili, grali jakby byli po wsrutowaniu mega babollo z zahir kiebab. W końcu jakoś ruszając wszystko po trochu doszedłem do w miarę optymalnego przebiegu rozgrywki, natomiast to jest jakiś żart że płacąc za grę nie ma żadnej realnej pomocy ze strony EA. Pamiętam, że póki gry nie przejęło to śmieszne nazewnictwo "EA fc" to nie było żadnych braków płynności i takich problemów z tą grą. Wszystkie ustrojstwa zaczęły się od EA Fc 24 czyli machlojki na wyższych sferach. Powiedziałbym co naprawdę pomogło, ale wy nawet nie oferujecie chata z jakimś supportem z EA o dowolnej porze, a wcześniej było coś takiego. Wstyd i żenada ogólnie.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 days ago

Hej Gankissio​ 

Dzięki za zgłoszenie. 

Jeśli chodzi o ustawienia, spróbuj usunąć plik profilu (Ustawienia > Profil > Usuń) i uruchom grę ponownie (jako administrator). W ten sposób utworzysz nowy plik, a sama gra powinna zapamiętać ustawienia. 

W kwestii opisanego problemu "slow motion" prześlij nam, proszę, plik DxDiag. Może tam znajdziemy jakieś dodatkowe wskazówki. 

[Info] Jak wygenerować raport DxDiag

• Gankissio's avatar
    Gankissio
    New Novice
    5 days ago

Witam. Mam ten sam problem co kolega wyżej. Od kilku dni przy polach karnych, albo w środku boiska robi gra tzw freeze czyli zamarzanie na kilka sekund. Zauważyłem to po aktualizacji ostatniej. Dodam, że gram na PC w trybie turnieju a dokładniej stwórz turniej. Gram na wifi, gram tylko tryb turnieju nie gram online, zaznaczyłem rozmycie na wł jeśli chodzi o zmiany w ustawieniach grafiki. Nie pomogło. Oprócz tego gra nie pamięta ustawień, si gra na światowej jak na legendarnym albo jeszcze lepiej. EA fc25 było zdecydowanie lepsze. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 days ago

Hej pzsw2nx5kicg​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. Zauważyłem, że podobny problem opisałeś również w tym wątku. Czy udało Ci się nagrać klip o który w nim poprosiłem?

Ponadto, by zawęzić przyczynę pojawienia się problemu: 

• Czy robiłeś już jakieś kroki typu: aktualizacja sterowników GPU, restart routera, zmiana ustawień grafiki w grze?
    • Czy coś konkretnego zmieniło się w Twoim komputerze w momencie, kiedy gra zaczęła działać normalnie przez te 3 tygodnie?
    • Na jakiej konfiguracji grasz (CPU, GPU, RAM)?
    • Z jakiego kontrolera korzystasz (pad Xbox / PlayStation / inny)?
    • Czy problem pojawia się we wszystkich trybach, czy np. tylko w FUT/Rivals/Champs?
    • Czy grasz na Wi-Fi czy kablu?