AlbinoSwing5503
1 month agoRising Newcomer
błąd zawodników
wie ktos o co chodzi, gram sobie fc j nagle takie cos. moglem sie ruszac tylko jednym zawodnikiem a nad reszta jakas biała ikonka sie pojawila
Hej AlbinoSwing5503
Z opisu i screena wygląda to na chwilowy problem z kontrolą zawodników, a nie typowy błąd gry. Najczęściej dzieje się tak, gdy gra „gubi” sygnał z pada albo nakłada się drugie sterowanie (np. klawiatura / drugi profil). Dlatego możesz sterować tylko jednym zawodnikiem, a reszta ma te ikonki.
Na początek odłącz i podłącz ponownie kontroler, potem uruchom grę jeszcze raz. Na PC sprawdź czy nie masz podpiętego drugiego urządzenia (np. klawiatura + pad jednocześnie) i spróbuj grać tylko jednym. Warto też wejść w ustawienia sterowania i upewnić się, że masz ustawionego jednego aktywnego gracza.
Jeśli to pojawia się częściej, zrób też szybki restart gry i komputera, żeby odświeżyć połączenie urządzenia.
Daj znać jak Ci poszło.
Przepraszam, ale Pani chyba żartuje? Gdyby było tak, jak Pani mówi, to każdy piłkarz miałby ikonkę innego koloru, no i oczywiście byłoby to możliwe tylko wtedy, kiedy gracz z jakiegoś powodu miałby podłączonych 10 innych urządzeń do komputera - w co wątpię. Wystarczy zagrać jeden weekend w tę grę, żeby wiedzieć, czym jest sytuacja pokazana na zdjęciu. Napiszę zaraz własny post, ale jak zobczyłem, jak Pani robi tu w konia uczciwego gracza, który kulturalnie zgłasza, że trafił na cheatera, to nie mogłem nie zareagować. W minionej właśnie lidze weekendowej trafiłem na pięciu cheaterów. PIĘCIU. To JEDNA TRZECIA wszystkich rozegranych meczów. Z czego dwa mecze były przeciwko temu samemu cheaterowi. Ten dokładnie sposób hakowania gry jest codziennością dla tej gry już od kilku dobrych lat. I przepraszam za duże słowa - mam nadzieję, że Pani naprawdę nie ma pojęcia o czym mówi, i że po prostu została Pani przydzielona do forum dla gry, w którą nigdy Pani nie grała. Bo alternatywa jest paskudnie obrzydliwa.
dzieki za info, tak myslalem ze to jakis cheater bo nic z mojej winy tam nie wynikało, odpalam sobie mecz nic nie klikam i nagle takie coś no i bilans poszedl sie… ale coz ea najwyraźniej nie umie sobie z tym poradzic. w zeszlych edycjach tez trafialem na cheaterow ale myslalem ze jakos to ogarneli, najwidoczniej sie mylilem. pozdro