Forum Discussion

Szerszen2009's avatar
Szerszen2009
Seasoned Newcomer
1 month ago

EA fc 26 nie uruchamia się.

Od 3 dni nie mogę uruchomić gry zarówno przez steam jak i EA app. Gra zaczyna się ładować po czym po chwili przenosi mnie do okna EA app i wyskakuje komunikat-niektóre funkcje zostały wyłączone, ponieważ gra została uruchomiona z poziomu innej aplikacji. Komunikat utrzymuje się przez sekundę po czym znika. Próbowałem różnych rozwiązań podanych na forum takich jak: Uruchomienie gry jako administrator, reinstall i naprawianie aplikacji EA oraz samej gry, aktualizacja sterowników, przenoszenie folderu gry na pulpit, przeinstalowanie gry na inny dysk, sprawdzenie spójności plików poprzez steam, czyszczenie plików cache, sprawdzenie aktualizacji systemu windows oraz przywrócenie komputera do ustawień fabrycznych i niestety żadne z tych rozwiązań ani inne podane na forum nie pomogły. Wcześniej gra działała normalnie. Proszę o pomoc.

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej Szerszen2009​ 

Zrób jeszcze dwie rzeczy:

Wyłącz Steam Cloud dla FC 26, zamknij Steam, a potem wyczyść lokalne dane gry:
    C:\Users\Nazwa\AppData\Local\EA SPORTS FC 26
    usuń fcsetup.ini, settings i umcache (AppData jest ukryty).

Utwórz nowe konto administratora w Windows i spróbuj uruchomić FC 26 z czystego profilu — bez kopiowania żadnych wcześniejszych ustawień.

• Szerszen2009's avatar
    Szerszen2009
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

Zrobiłem to wszystko i gra dalej nie działa. Co innego mogę zrobić ?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

Szerszen2009​ Dzięki za DxDiag. W logach widać, APPCRASH w eaanticheat.gameservice.exe + błąd StackHash_7586, dlatego gra wraca do EA App zamiast się uruchomić. Z rzeczy, które wymagają poprawy po stronie systemu: 

• Twój Windows 10 19045 ma uszkodzone biblioteki i przestarzałe komponenty. Masz błędy HEAP corruption, FaultTolerantHeap, RADAR leaks - to typowe dla systemu, który wymaga naprawy (instrukcja). Jeśli to możliwe - zaktualizuj Windows do Windows 11.
    • Sterowniki Realtek audio są z 2019 r. EA AntiCheat bardzo często crashuje przy starych sterownikach Realtek.
      Proszę pobierz aktualne sterowniki do ALC887 ze strony Gigabyte > Support > H370HD3.
    •  Zainstaluj ponownie EA AntiCheat na czysto.
    •  Sprawdź, czy nie masz zainstalowanych programów kolidujących z AC: Daemon Tools, Alcohol 120%, PowerISO, WinCDEmu, RGB/overlays od Corsair (iCue), MSI Afterburner. Jeśli cokolwiek z tego jest — odinstaluj i zrestartuj PC.
    •  Spróbuj uruchomić grę na nowym koncie administratora. Obecny profil ma wpisy wskazujące na błędy środowiska użytkownika.
  • Szerszen2009's avatar
    Szerszen2009
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

zrobiłem wszystko z listy powyżej i wciąż dzieje się to samo. Gra się uruchamia przez AC, pojawia się czarne okno na około 30 sekund i gra crashuje. Na sekundę włącza się tylko okienko EA i znika dokładnie tak samo, jak wcześniej. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

Podeślij aktualny DxDiag z Win. 11. Daj też znać czy masz włączoną usługę Steam Cloud?

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 hour ago
1,210 Posts