Forum Discussion

Mardevxd's avatar
Mardevxd
Rising Novice
1 month ago

FC 26 ZAWIESZA SIE PO URUCHOMIENIU

FC26 zawiesza cały system po uruchomieniu

Witam,

Od niedawna posiadam grę FC26, jednak mam poważny problem z jej uruchomieniem. Po włączeniu gry, po około minucie cały system się zawiesza – komputer przestaje reagować i jedyną możliwością jest ręczne wyłączenie go przyciskiem zasilania.

Próbowałem wszystkich rozwiązań, które znalazłem na forum (m.in. zmiany ustawień, wyłączenie profilu EXPO, reinstalacja gry, aktualizacja sterowników), jednak problem nadal występuje. Utworzyłem również dodatkowe konto w systemie Windows z uprawnieniami administratora – bez efektu.

Inne gry działają poprawnie, problem występuje wyłącznie w FC26.

W załączniku przesyłam raport DxDiag z mojej konfiguracji sprzętowej. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, co jeszcze mogę sprawdzić lub zmienić, aby rozwiązać problem.

Z góry dziękuję za pomoc.

20 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    25 days ago

Hej Mardevxd​ 

Jeśli chodzi o wskazówki od ADAVENx​ to możesz ich spróbować. Włączenie integralności pamięci jest bezpieczne, w zasadzie na nowym systemie powinno ono być włączone domyślnie. 

• Witam.

Mam ten sam problem z uruchomieniem gry. Od połowy grudnia nie zagrałem ani razu. Tydzień temu odpaliłem wszystko na nowym komputerze ( stary komp. miał za słabe parametry) i nadal nic nie działa. Wrzucam moje raporty Dxdiag z konta pierwszego i utwurzonego nowego czystego konta admin.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    21 days ago

Hej jakubpiechota​ 

Dzięki za oba DxDiagi. W tym przypadku widać dwie bardzo konkretne rzeczy.
    Po pierwsze - masz Windows 11 build 26200. To jest wersja testowa systemu i w połączeniu z kartami AMD (RX 570) powoduje u części graczy dokładnie taki objaw: FC 26 w ogóle się nie uruchamia albo zamyka się od razu, nawet na nowym koncie administratora.
    Po drugie - w logach są RADAR_PRE_LEAK_64 dla FC26.exe oraz BlueScreen 101, co wskazuje na problem na poziomie systemu/sterownika, a nie samej instalacji gry.

Na ten moment podsyłam Ci poniższe kroki:

1. Jeśli masz możliwość, cofnij Windows do stabilnej wersji (26100) albo wyjdź z programu testowego Windows Insider.
    2. Przetestuj jedną starszą wersję sterownika AMD (nie najnowszą).
    3. Upewnij się, że Izolacja rdzenia / Integralność pamięci w Zabezpieczeniach Windows jest włączona i zrób restart.
    4. Uruchamiaj EA App i grę normalnie, bez trybu zgodności i bez dodatkowych narzędzi w tle.

• Mardevxd's avatar
    Mardevxd
    Rising Novice
    20 days ago

EA_Kuba​ 

Odpalałem grę na starym laptopie i gra działała, ale no przez to, że jest to stary model laptopa wszystko się zacina. A na kompie muszę zainstalować jeszcze raz i zobaczyć czy coś sie zmieniło

• Cupiii12's avatar
    Cupiii12
    Rising Traveler
    1 day ago

Powiem ci tak. Od 3 miesiecy nie mogę włączyć gry bo po tym malym ekranie ladowania po prostu wraca mnie do ea app. Nikt nie potrafi tego naprawić a EA_Kuba​ nie odpowiada na mój post od 18 dni

• Mardevxd's avatar
    Mardevxd
    Rising Novice
    1 day ago

Cupiii12​ 

tez watpie ze mi sie uda to naprawic a probowalem juz wszystkiego masakra z nimi jest

• Cupiii12's avatar
    Cupiii12
    Rising Traveler
    1 day ago

no i niestety 240 zł poszło w bloto. Szkoda  ale niestety ta firma jest nieobliczalna

• Mardevxd's avatar
    Mardevxd
    Rising Novice
    12 hours ago

No u mnie 120 bo na promce kupiłem. Teraz żeby pograć bym musiał kupić PS'a albo Xboxa. Niby bym mógł grać na starym laptopie, ale on to by się spalił przy tej grze

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 hours ago
1,273 Posts