Forum Discussion

piwkopaliwko6's avatar
piwkopaliwko6
Rising Traveler
1 month ago

Fc26 spadki fps w środku gry

Niedawno zakupiłem FC26 przez platformę Steam i napotykam poważne problemy wydajnościowe. Po pierwszej połowie meczu FPS spadają do około 5–10, co uniemożliwia dalszą grę bez restartu. W tym czasie użycie GPU skacze od 1% do 100%.

Moja specyfikacja:

• GPU: RTX 3050 Ti
  • CPU: i5-11400H
  • RAM: 16 GB

Z moich obserwacji wynika, że sprzęt w pełni spełnia zalecane wymagania, a problem jest powiązany z memory leakiem w grze. Stabilną rozgrywkę przy 60 FPS mogę uzyskać tylko przy ustawieniach graficznych na Medium – każda próba ustawienia wysokiego renderowania powoduje opisany spadek FPS.

Proszę o pomoc lub informację, czy istnieje planowany patch rozwiązujący ten problem, ponieważ na forach graczy wątki o podobnych błędach pojawiają się od kilku miesięcy.

30 Replies

• vartener's avatar
    vartener
    Rising Novice
    1 month ago

To znaczy mam jeden dysk 1tb ale mam zrobioną tak zwaną partycje czyli mam go podzielonego na dwie części po 500 gb i staram się gry instalować na ten bez windowsa ale fc 26 przeniosłem poprostu z jednej czesci na druga

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Rising Traveler
    1 month ago

A w jaki sposób przeniosłeś bez reinstalowania? Bo u siebie mam jeden dysk i może jak zadziała to spróbuję tak zrobić

• vartener's avatar
    vartener
    Rising Novice
    1 month ago

Właśnie na steamie bez odinstalowywania przeniosłem grę na inny dysk (tam gdzie mam windowsa) i po odpaleniu dziala bardzo płynnie na zablokowanych 60 fps na ustawieniach ultra.

AMD Ryzen 5 4600H

32 gb ramu 

geforce gtx 1650 4gb vramu

Dam znać czy ciągle będzie płynnie działac czy znów w randomowym momenciue spadnie do 5 fps.

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Rising Traveler
    1 month ago

A jaką masz specyfikację i na jakich ustawieniach graficznych grasz? Po patchu 1.4.1, na grafice na której wcześniej działało w stabilnych 60fps, teraz gra działa w zwolnionym tempie XD

• vartener's avatar
    vartener
    Rising Novice
    1 month ago

Chyba każdy na pc ma błędy z fps w tej grze. U mnie w randomowych momentach ze stabilnych 90 fps spada mi nagle do jakiś 5-10, ale właśnie w różnych momentach, a nie po przerwie. 

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Rising Traveler
    1 month ago

Chyba zapowiedziany został patch 1.4.1 ale czy będą tam naprawione takie błędy? Nie wiem ale mam nadzieję

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Rising Traveler
    1 month ago

No błagam to jest jakaś paranoja. Sprzedają zepsutą grę a aktualizacje i patche dodają jakieś kosmetyczne bzdury zamiast faktycznie zająć się poważnymi błędami

• Spokojnie my juz czekamy 4 miesiące z naprawą tego nie liczyłbym szybko na patch naprawiający to 

• Lencu1's avatar
    Lencu1
    Rising Novice
    1 month ago

po rozpoczeciu meczu lub w przerwie meczu zaczynaja sie znaczne spadki fps ktore po wyjsciu z meczu nagle sie naprawiaja, by znowu w kolejnym meczu prawdopodobnie sie zepsulo. Mam pc z RTX 3050 i 8gb ram i w poprzednich edycjach nie bylo takich problemow. ustawienia wydajnosci mam na niskie jednak problem nadal występuje. Jest jakis sposob by to naprawic bo uniemozliwia to gre w jakikolwiek sposob. Z gory dziekuje

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 12 hours ago
1,321 Posts