Forum Discussion

Zelaznowski's avatar
Zelaznowski
Rising Newcomer
21 hours ago

FC26 zawiesza się po uruchomieniu

Witam,

gra zaraz po uruchomieniu zawiesza się i nic nie mogę z tym zrobić. Próbowałem wszystkich sposobów podanych na forum i efekt jest cały czas ten sam. Mam grę od premiery i nie mogę z niej skorzystać. Utworzyłem dodatkowe konto z uprawnieniami admin i to też nie pomogło. W załączeniu podsyłam DxDiag.

Pomocy...

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 hours ago

Hej Zelaznowski​ 

Dzięki za DxDiag - na jego podstawie widać jedną rzecz, która może tłumaczyć zawieszanie się FC 26 od razu po starcie. Masz bardzo stary sterownik AMD iGPU (z 2023 roku), który działa razem z RTX-em w trybie hybrydowym. FC 26 często zawiesza się właśnie wtedy, gdy laptop nie potrafi poprawnie przełączyć się z integry AMD na RTX-a.

Spróbuj proszę: 
    – zaktualizować sterowniki AMD przez AMD Adrenalin (nie przez Windows Update) - to kluczowy punkt, bo Twój obecny sterownik ma znane problemy z grami na Win11
    – upewnić się, że FC 26 i EA App odpalają się na RTX 3060 (Ustawienia grafiki Windows > Preferencje wydajności> Wysoka wydajność)

Jeśli po aktualizacji sterowników gra nadal zawiesi się przy starcie - daj znać.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 11 minutes ago
982 Posts