Forum Discussion

EA_Kalina's avatar
EA_Kalina
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
21 hours ago

Gra zawiesza się przy uruchamianiu (czarny ekran) - zbieramy dane od graczy PC

Hej wszystkim,

próbujemy zebrać więcej informacji, aby zbadać bardzo konkretny problem z crashem gry na PC.
Dotyczy to tylko tych graczy, u których gra zawiesza się przy uruchamianiu - ekran startowy (czarny ekran z logo) nadal się pojawia, ale sam komputer się nie zawiesza ani nie restartuje.

Jeśli ten problem dotyczy Ciebie, napisz proszę, jakich urządzeń używasz – chodzi o głośniki, klawiaturę, myszkę oraz kontroler. Informacje te możesz zamieścić w EN części naszego forum.
Dodatkowo sprawdź, czy na komputerze masz plik EZFRD64.dll.
Zazwyczaj znajduje się on w folderze powiązanym ze sterownikiem wibracji USB, w lokalizacji:

C:\Windows\USB_Vibration[Numer]\EZFRD64.dll

Numer folderu może się różnić w zależności od użytkownika, więc po prostu zajrzyj do katalogu C:\Windows\USB_Vibration i sprawdź, czy masz tam folder zawierający ten plik.

Dziękujemy za pomoc i cierpliwość – pracujemy nad tym, żeby ustalić przyczynę problemu!

2 Replies

• Pitch notes został wydany, niedługo patch. Lepiej weźcie się do roboty bo to co wyprawia się w tej grze z ustawieniami to jest nieporozumienie. Jak gra po jednym dniu może odwalać takie numery, gdzie od premiery nie miałem problemów. A teraz nie mogę zagrać spokojnie spotkania bo mam anomalia od slow-motion po pada reagującego po 5 sekundach. Zgłaszajcie ten problem tam wyżej bo wychodzi na chwilę obecną, że nic nie robicie a ludzie non stop piszą na forach czy to polskich czy zagranicznych

• Fajnie, że badacie ten problem bo trzeba to naprawić, to oczywiste. Przy okazji mam inne pytanie. Co z błędem dotyczącym spadków fps z którym borykają się gracze PC?? Najczęściej po pierwszej połowie meczu następują spadki fps, gra traci płynność. Chodzi jak jakiś pokaz slajdów. Przez ten błąd gra jest niegrywalna i zgłaszamy ten problem od dawna a wasze porady nic nie dają. Naprawcie to bo wydaliśmy pieniądze a nawet nie możemy pograć!