FC 26 – Gra zamyka się do pulpitu po kilku minutach (Anti-Cheat przeinstalowany, problem nadal występuje)
Treść wiadomości:
"Dzień dobry,
Zwracam się z prośbą o pomoc techniczną w sprawie gry FC 26 na platformie Steam. Gra uruchamia się poprawnie, ale po około 2-5 minutach meczu wyłącza się całkowicie do pulpitu bez żadnego komunikatu o błędzie, otwierając przy tym okno EA App.
Zastosowałem się do wszystkich standardowych instrukcji wsparcia EA i wykonałem następujące kroki, które NIE rozwiązały problemu:
- Przeinstalowałem EA Anti-Cheat (używając instalatora jako administrator).
- Zainstalowałem certyfikaty cyfrowe dla plików EAAntiCheat.GameServiceLauncheroraz EAAntiCheat.Installer.
- Wykonałem weryfikację spójności plików gry na Steam.
- Wyłączyłem funkcję „Integralność pamięci” (Izolacja rdzenia) w ustawieniach Windows.
- Dodałem foldery gry oraz anty-cheata do wykluczeń w antywirusie Norton oraz Zaporze Windows.
- Wyczyściłem pamięć podręczną (cache) w EA App oraz foldery Local/Roaming AppData.
- Wyłączyłem wszystkie nakładki (Steam, EA App, Discord) oraz programy działające w tle (Czysty rozruch).
- Uruchamiałem Steam oraz grę jako administrator.
- zwolniłem miejsce na dysku do 40gb
Mimo tych działań gra nadal jest niestabilna. Problem wygląda na konflikt usługi anty-cheat z procesami systemowymi w trakcie trwania meczu.