Forum Discussion

kowykrk's avatar
kowykrk
Seasoned Novice
3 days ago

Nie odpala gry, wyrzuca na pulpit i okno EaApp

Mam problem z odpaleniem gry.

Platforma PC gra przez  EAapp, opiszę jak to wyglądało, bo sory ale to jest kpina z użytkowników PC.

Odpalam rano grę, normalnie grałem i jak zawsze zawiesza się wasza gra gdy człowiek chce wejść odebrać nagrody przepustki sezonowej :/ , nic nie da się zrobić, bo nic na ekranie się nie wyświetla :/ i zawiesza gre.

Więc klasycznie zamknąć alt+f4, po wyjściu chce włączyć z powrotem grę  i ładuje się,pokazuje się okno ładowania shaderów itp i wyrzuca na pulpit i do aplikacji EaApp wyczyściłem pamięć podręczną, dałem napraw pliki, anticheata naprawiałem i nic to nie dało. Odinstalowałem grę, zainstalowałem i dalej to samo. 

5 Replies

• kowykrk's avatar
    kowykrk
    Seasoned Novice
    3 days ago

Po czyszczeniu rejestrów, wyczyszczeniu plików data, zainstalowaniu na nowo apki i gry, po wylogowaniu i zapomnieniu wszystkich urządzeń coś takiego się pojawia i nic nie mogę zrobić. Wpisuje swoje dane do logowania i hasło i wyskakuje brak połączenia z netem. Nawet w menagerze zadań są pewne akcje EAbackground których nie mogę zakończyć procesu. EA_Kalina​ mam nadzieje ze szybko dacie rozwiązanie bo po przepatrzeniu forum i porad nic nie pomogło, nawet ram zwiększony wirtualnie przypisana gra do najlepszej karty i nic nie pomaga.

• kowykrk's avatar
    kowykrk
    Seasoned Novice
    3 days ago

to mi się pojawia jak próbuję włączyć grę, wyskakuje okno logowania origin i wpisze poprawne dane ten komunikat się wyświetla, nawet rejestry wyczyściłem i ten komunikat się pojawia ;/

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 hours ago
    kowykrk wrote:

Po czyszczeniu rejestrów, wyczyszczeniu plików data, zainstalowaniu na nowo apki i gry, po wylogowaniu i zapomnieniu wszystkich urządzeń coś takiego się pojawia i nic nie mogę zrobić. Wpisuje swoje dane do logowania i hasło i wyskakuje brak połączenia z netem.

Hej kowykrk​ 

Zacznij proszę od wyczyszczenia pamięci podręcznej DNS. W międzyczasie zrestartuj też router. Jeśli po wykonaniu tych kroków ponownie pojawi się okno z probą o aktywację gry, wykonaj poniższe kroki:

1. Przejdź do folderu: C:\ProgramData\Electronic Arts\EA Services\License

Program Data jest folderem ukrytym

1. Wytnij i przenieś do osobnego folderu wszystkie pliki .dlf

- folder Licence ma pozostać pusty

1. Wyczyść pamięć podręczną aplikacji EAi zrestartuj EA app.

• kowykrk's avatar
    kowykrk
    Seasoned Novice
    7 hours ago

Coś pomogło, ale wchodząc odebrać nagrody przepustki sezonowej , zwiesza grę, działa l1i r1 nic sie nie pojawia, czekam 15-20 minut i znowu muszę zamknąć alt+f4. Odpalam po tej akcji raz jeszcze grę i znowu origin błąd. Nie jest to błąd mojego systemu, laptopa tylko waszych serwerów niestety :/ Natomiast dziękuje za nakierowanie aby rozwiązać to lecz uważam że to nie jest naprawione jesli za każdym razem będę musiał to robić. 

• kowykrk's avatar
    kowykrk
    Seasoned Novice
    7 hours ago

I spróbowałem jeszcze raz to  wszystko co wymieniłaś EA_Kalina​   i nic nie poszło, origin znowu się pojawił. Mam już dość tej zabawy, odłączam kartę aby nie pobrało kasy za abonament. Mam dość tego użerania się, jak nie dziwny gameplay, co chwile aktualizacje które zamiast poprawiać grę to psują i nie da się grać, opóźnienia podczas meczy szkoda nerwów na wasz twór :/

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 hours ago
1,379 Posts