Forum Discussion

Ziksonix's avatar
Ziksonix
Seasoned Newcomer
9 days ago

Ogromne spadki fps

Mam bardzo duży problem z spadkami fps, wymagania systemowe się zgadzają, gra powinna chodzić elegancko natomiast w trakcie meczu (zawsze pod koniec lub po pierwszej połowie) mam drastyczny spadek fps z dosłownie 60 (mam włączoną blokadę, takie rozwiązanie znalazłem w internecie) do 5-4-6fps, wykres używania mojego GPU nagle skacze do 100%, gdzie przy normalnej grze jest to 50-60%. Proszę o pomoc nie mogę normalnie grać.

5 Replies

• JABULITO's avatar
    JABULITO
    Seasoned Rookie
    9 days ago

Niestety nikt Ci nie pomoże. Na tym forum jest mnóstwo tematów dotyczących spadków fps. Gracze to zgłaszają od dwóch miesięcy ale EA ma w to wywalone :) 

• Ziksonix's avatar
    Ziksonix
    Seasoned Newcomer
    9 days ago

Kurde to słabo :(, bo nawet czasami nie moge w spokoju Rivalsów rozegrać bo musze resetować grę w połowie. Szkoda, szkoda....

• W tym roku z wersją na pc są spore problemy. Sam gram na komputerze i jest jako tako. Co prawda na ten moment gra jest jak najbardziej grywalna ale zdarzają się mecze kiedy naciskam sprint i czuję że to nie jest to. Mam akurat porównanie jak gra działa w różnych godzinach i największym problemem jest połączenie z serwerem i liczba osób. Chętnie ujrzałbym możliwość wyboru na jakim serwerze chcemy grać ale wątpię że kiedykolwiek takie coś otrzymamy. Możecie sprawdzić moje obecne ustawienia, nic nie zmieniałem po łatce:

Moje ustawienia

• Ziksonix's avatar
    Ziksonix
    Seasoned Newcomer
    7 days ago

Elegancko gdyby jeszcze tego było mało, moja gra zaczeła mieć opóźnienie, podaje piłkę a piłka jest podawana po jakiś 5 sekundach, gdzie ping mam w normie, łącze też bo sprawdzałem. Elegancko się płaci za gre 150 zł w która nie mozna normalnie grac....

• Ja ustawiłem w opcja Nvidia App płynny ruch i menu w trakcie przerwy przestało się, aż tak zacinać. Ta opcja na początku gry nie działała. Niestety to nie pomogło i nic nie pomoże z faktem kiepskiego gameplayu. Nawet prosi, którzy grają na pingu 10 mają problemy z ruchem zawodników, opóźnieniu podań itp. Ta gra ma wrodzony problem, który nie jest nowością, ale w tej edycji ewidentnie jest bardziej powszechny.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 hours ago
979 Posts