Forum Discussion

Prykav13's avatar
Prykav13
Newcomer
3 days ago

Opóźnienie w grze.

Mam Fc26 od około tygodnia i na początku nie było żadnych problemów od poniedziałku gdzie był problem z serwerami i nie można było wejść do gry pojawiły się u mnie problemy, a mianowicie gra ma opóźnienie jak ja wykonuje ruch gałką lub podanie etc. zawodnik za boisku robi to po mili sekundzie. Jest to prze***** bo nie da się grać. Myślałem że to problem z padem ale nie na pewno nie, jest to problem wynikający  z gry. JAK TO NAPRAWIĆ? 

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 hours ago

Hej Prykav13​ 

Na start spróbuj:

• Przenieść na pulpit folder ustawień gry. Folder znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26 (folder AppData jest folderem ukrytym)
    • Uruchomić PC w trybie czystego roruchu
    • Zamknąć aplikacje w tle – wyłącz niepotrzebne programy (Discord, nakładki)
    • Naprawić pliki gry

Dodatkowo na próbę warto wyłączyć V-Sync w grze i ustawić limit klatek ręcznie (np. 60 lub 120), a w panelu NVIDIA/AMD zmienić tryb zasilania na „preferuj maksymalną wydajność”. Upewnij się też, że grasz w trybie pełnoekranowym, a nie w oknie bez ramek – ten tryb ma najmniejsze opóźnienie wejścia. Jeśli używasz bezprzewodowego pada podłącz go przewodowo, żeby wykluczyć dodatkowe opóźnienia.