Forum Discussion

Prykav13's avatar
Prykav13
Newcomer
3 months ago
Solved

Opóźnienie w grze.

Mam Fc26 od około tygodnia i na początku nie było żadnych problemów od poniedziałku gdzie był problem z serwerami i nie można było wejść do gry pojawiły się u mnie problemy, a mianowicie gra ma opóźnienie jak ja wykonuje ruch gałką lub podanie etc. zawodnik za boisku robi to po mili sekundzie. Jest to prze***** bo nie da się grać. Myślałem że to problem z padem ale nie na pewno nie, jest to problem wynikający  z gry. JAK TO NAPRAWIĆ? 

• Hej Prykav13​ 

Na start spróbuj:

• Przenieść na pulpit folder ustawień gry. Folder znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26 (folder AppData jest folderem ukrytym)
    • Uruchomić PC w trybie czystego roruchu
    • Zamknąć aplikacje w tle – wyłącz niepotrzebne programy (Discord, nakładki)
    • Naprawić pliki gry

Dodatkowo na próbę warto wyłączyć V-Sync w grze i ustawić limit klatek ręcznie (np. 60 lub 120), a w panelu NVIDIA/AMD zmienić tryb zasilania na „preferuj maksymalną wydajność”. Upewnij się też, że grasz w trybie pełnoekranowym, a nie w oknie bez ramek – ten tryb ma najmniejsze opóźnienie wejścia. Jeśli używasz bezprzewodowego pada podłącz go przewodowo, żeby wykluczyć dodatkowe opóźnienia. 

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej Prykav13​ 

Na start spróbuj:

• Przenieść na pulpit folder ustawień gry. Folder znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26 (folder AppData jest folderem ukrytym)
    • Uruchomić PC w trybie czystego roruchu
    • Zamknąć aplikacje w tle – wyłącz niepotrzebne programy (Discord, nakładki)
    • Naprawić pliki gry

Dodatkowo na próbę warto wyłączyć V-Sync w grze i ustawić limit klatek ręcznie (np. 60 lub 120), a w panelu NVIDIA/AMD zmienić tryb zasilania na „preferuj maksymalną wydajność”. Upewnij się też, że grasz w trybie pełnoekranowym, a nie w oknie bez ramek – ten tryb ma najmniejsze opóźnienie wejścia. Jeśli używasz bezprzewodowego pada podłącz go przewodowo, żeby wykluczyć dodatkowe opóźnienia. 

• Szymeen132pl's avatar
    Szymeen132pl
    Seasoned Newcomer
    18 hours ago

Mam ten sam błąd ale po zrobieniu tego nadal nic to nie dało, może ktoś jeszcze wie co trzeba zrobić

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 11 minutes ago
1,085 Posts