Forum Discussion

qba78pl's avatar
qba78pl
Rising Novice
19 hours ago

Pad nie działa grając online - część 2

Witam,

Chciałbym już zapytać czy dałoby radę coś z tym zrobić. Zastosowałem się do każdych poleceń na PAŃSTWA STRONIE i jasne na chwilkę pomaga, ale potem jest znowu to samo i piłkarze reaguję z opóźnieniem w stosunku do ruchów na padzie. Poprzednio gdy ustawiałem VSync na 33% i skalowanie na 83 to było to grywalne, jedynie po stałych fragmentach gry był problem, ale po chwili znikał. Posiadam pada Xbox One, który jest podłączony na kablu. Z każdą rozgrywką z innym graczem online tak się dzieje oprócz trybu Rush.

Teraz po aktualizacji jest o wiele gorzej. Próbowałem już naprawdę wszystkiego, mój laptop (w załączniku plik dxdiagg) powinien wystarczyć na niskie wymagania, więc naprawdę już składam ręce i się poddaje. Odnośnie początku poprzedniego zdania eksperymentowałem z FPS'ami, Vsync, dynamicznym skalowaniem, Hz, w oknie w ramce, na pełny ekran - no dosłownie wszystkiego. 

Proszę mi powiedzieć co mam zrobić. Dobrze, że kupiłem karnet, a nie całą grę, ale proszę Państwa obudźcie się i wymyślcie coś, bo naprawdę jest ciężko czerpać przyjemność z tej gry, jeśli większość czasu siedzi się w ustawieniach i poddaje mecze w Sezonach...

Pozdrawiam

6 Replies

• siemka stary, mam to samo ze gra czasem chodzi plynnie, ale pilkarze reaguja 3 czasem 4 sekundy po tym jak klikne cos albo sie zmienie zawodinikem, tez probowalem wszystkiego, nic nie zmienia sie, nawet na najnizszych ustawieniach, zmianach w nvidii, zmianach w ustawieniach kompa, w folderach gry itp. Tez nie mam rozwiazania i nie wiem co zrobic

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 hours ago

Hej qba78pl​ 

Dzięki za szczegóły systemu — tu widać kilka „podejrzanych” rzeczy, które często powodują opóźnienia wejścia (input lag): crashe Xbox Game Bar, błędy Microsoft Store/Update, oraz crash Armoury Crate (AuraPlugin). Na laptopach TUF F15 to trio potrafi psuć płynność i timing pada. Crashing Game Bar i Armoury Crate generują skoki CPU/DWM, które objawiają się jako „półsekundowe spóźnienie” akcji. Do tego nakładki i niestabilny frame pacing psują czas reakcji między naciśnięciem na padzie a ruchem piłkarza. Uspokojenie systemu + czysty sterownik + stabilny limit FPS zwykle przywraca responsywność.

Wykonaj poniższe kroki:

• Podłącz pad przewodowo (wyłącz BT na test). W menu gry zatrwierdzaj wszystkie opcje za pomoćą pada.
    •  Wyłącz nakładki: Xbox Game Bar:EA App Overlay, GeForce/ShadowPlay, Discord, Steam Overlay
    • W grze uastaw Pełny ekran (exclusive), limit FPS (60/120), test z V-Sync ON/OFF.
    • Przejdź w Panel NVIDIA → 3D: Zanacz Maks. wydajność; Niskie opóźnienia: Włączone (nie Ultra), Dla testu obniż Cienie/Tłumy/AA o 1 poziom.
    • Graj po kablu a jeśli to niemożliwe to korzystaj zz Wi-Fi 5 GHz. zamknij programy sieciowe. Jeśli Twój router ma QoS, daj priorytet ruchowi gry i unikaj unikaj VPN.

• Alansky's avatar
    Alansky
    Newcomer
    9 hours ago

to nic nie daje, zrobilem tak tysiac razy, wymagania laptopa sa ponad wasze, grafika na najnizsze, pad za pomoca bt podlaczony i nic..

• Dokładnie ten sam problem u mnie. Zrobilem wszystko z linku poniżej i nadal bez efektu. Gra jest niegrywalna!

Przez pierwsze dwa tygodnie losowo traciłem kontrole nad zwodnikami w trybie online, teraz w każym meczu jest opóźnienie rzędu 5 sekund. Jeśli nie możecie tego naprawić, po prostu zwróćcie pieniądze. 

https://x.com/EAHelp/status/1974504789774872953/photo/2 

• Stary spokojnie kupiłem tą gre przedpremierowo i od początku ta gra nie działa z każdą aktualizcją jest gorzej, gra kosztuje ponad 300zł a nie da się zagrać w pełną wersjem, ponieważ online nie działa. Z nową aktualizacją popsuli nawet zwykły szybki mecz gra chodzi w spowolnionym tempie i reakacja pada w grze działa z 4s opóźnieniem. 
    Pozdrawiam pracowników EA :)

About FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.475 PostsLatest Activity: 2 hours ago