Forum Discussion

PacSportsa's avatar
PacSportsa
Rising Rookie
2 months ago
Solved

Pilnie potrzebuje pomocy! FC 26

Witam, po zrobieniu aktualizacji w windows 11 na najnowszy mam problem z odpaleniem gry FC 26 testowałem już dużo sposobów poprzez usuniecie aplikacji EA i fify i zainstalowaniu ponownie wyłączenie windowsa defender, izolacji pamięci , naprawienie w programie EA/AC "EAAntiCheat.Installer". Problem polega na tym gdy odpalam gre w aplikacji EA gra się ładuje wyskakuje okienko z grą na dole trwa napis: "Uruchamianie Javelin Anticheat..." potem "Uruchamianie gry.." i za kilka sekund wyrzuca mnie znów do aplikacji EA, przywracałem nawet poprzednią wersję windowsa w opcji "Wróć" w ustawieniach ale to nic nie dało jeśli ktoś ma taki problem lub uporał się i podzieli się jak to naprawić będę naprawdę wdzieczny.

• Zainstaluj te 2 rzeczy (biblioteki systemowe) jeśli je masz to kliknij przy instalacji "Napraw"  i restart kompa u mnie to pomogło.

Visual C++ 2015–2022 (x64)

Visual C++ 2015–2022 (x86)

18 Replies

• Bogzel's avatar
    Bogzel
    New Rookie
    2 months ago

Niestety nadal bez zmian , ten samo po wszystkich możliwych ustawieniach , próbach. Wykonałem już szereg "kombinacji" , napraw czy rozwiązań i nadal "sprawdzanie środowiska gry , sprawdzanie aktualizacji , uruchamianie javelin anticheat. Po sprawdzeniu tego wszystkiego na chwilę pojawia się zminimalizowane okno gry a potem wraca z powrotem do aplikacji EA... "

• PavleeQ's avatar
    PavleeQ
    Rising Novice
    2 months ago

Jakim prawem zaznaczyliście, że problem jest rozwiązany?

• EA_Kalina​ po wykonaniu powyższych kroków praktycznie jest bez zmian , pojawia się jednak inny komunikat po tym jak gra się nie uruchomi i powróci do aplikacji EA " Wystąpił błąd , który uniemożliwił uruchomienie , spróbuj ponownie za chwilę" Spróbowałem kilka razy i niestety bez skutku , dodam że pobrałem darmowego Battlefielda i również ten sam błąd i komunikaty mam... 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Bogzel​ podeślij swój aktualny DxDiag. Daj też znać czy gra jest zainstalowana przez EA app/ Steam itp. oraz czy jest zainstalowana w lokalizacji domyślnej.

• Bogzel's avatar
    Bogzel
    New Rookie
    2 months ago

Gra jest zainstalowana przez aplikacje EA , lokalizacja podana na screenie z załaczniku oraz aktualny DxDiag w załączniku. 

• Bogzel's avatar
    Bogzel
    New Rookie
    2 months ago

EA_Kalina​ podesłałem aktualny plik DxDiag , widać może po nim jaki błąd występuje u mnie ? 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Bogzel​ Dzięki za DxDiag. Podsyłam dalsze kroki:

• zainstaluj FC 26 w domyślnej lokalizacji na dysku C (na dysku C: masz 45,6 GB wolnego miejsca; Zwolnij przynajmniej 100–120 GB na dysku systemowym)
    • jeśli chodzi o system, używasz Windows 10 Pro (build 19045) – to wersja wciąż wspierana, ale nie najnowsza. Brakuje kilku aktualizacji zabezpieczeń i komponentów (np. Media Foundation, .NET, Visual C++), które mogą być wymagane przez EA App i FC 26.

Po wykonaniu tych kroków, jeśli problem się utrzyma, odinstaluj i ponownie zainstaluj EA AntiCheat – wejdź do folderu C:\Program Files\EA\AntiCheat, uruchom EAAntiCheat.Installer.exe, wybierz grę i kliknij Uninstall, a potem Install.

• Bogzel's avatar
    Bogzel
    New Rookie
    2 months ago

EA_Kalina​ zrobiłem format systemu i zainstalowałem najnowsze aktualizacje , na świeżo zainstalowałem wszystko od początku: aplikacje EA , FC 26 na dysku C (systemowym) , AntiCheat również odinstalowałem i zainstalowałem ponownie. Niestety to nie zadziałało... Naprawiłem grę , wyczyściłem pamięć podręczną aplikacji EA. Restart komputera lecz niestety mam nadal ten sam błąd.. 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 54 minutes ago
1,084 Posts