Po zmianie ustawień asyst sterowania w EA FC 26 na PC asysty przestały działać
Problem: Po zmianie ustawień asyst sterowania w EA FC 26 na PC (EA App) asysty przestały działać całkowicie online. Gra działa w trybie full manual mimo włączonych Assisted/Semi. Offline wszystko jest OK.
Szczegóły: - Kontroler: Xbox Elite Series 2 (wykrywa się jako Controller/Player 2) - Problem pojawia się TYLKO po połączeniu z serwerami online (cloud sync ładuje zepsutą konfigurację) - Ustawienia Personal Settings nie reagują i nie przywracają się - Próbowałem już: - Pełne usunięcie i reinstal gry + wszystkich folderów (AppData, Documents, Local) - Wyłączenie EA Overlay, Steam Input, GameInput services - Wired + tylny USB, czysty launch tylko padem - FPS 60 + VSync + Fullscreen - Reset Personal Settings 1 offline - Firmware pada, czyszczenie cache EA App, Napraw grę
Nic nie pomogło. Proszę o reset cloud profile.
Dodatkowo jak wchodzę w mecz towarzyski i mam screen nr 1 to na tym koncie ABC jest ten bug. Jak zmienię na AAA to wszystkie asysty działają od razu jak powinny. Niestety jak napisałem wszystkie możliwe usunięcia folderów, ustawień. Uruchamianie tylko z samym padem nic nie dają. Jakbym mógł w jakikolwiek sposób usunąć ten zbugowany profil ABC wtedy byłoby wszystko okej.
Jak chcę grać online to z automatu ładuje się pewnie ten gracz ABC i dlatego mam co mam czyli grę full manual bez żadnych asyst.