Forum Discussion
Proszę bardzo, jeśli coś tu znajdziesz ;)
Poprzednie zamknięcie systemu o 23:05:35 12.08.2026 było nieoczekiwane.
Poprzednie zamknięcie systemu o 23:05:35 12.08.2026 było nieoczekiwane.
Hej mantoniak
Dzięki za przesłany plik DxDiag.
Wydzieliłem Twoje posty z innej dyskusji, bo po sprawdzeniu pliku DxDiag wygląda na to, że Twój problem jest inny niż u poprzednika i posiadacie dwa zupełnie inne systemy.
Informacja o „nieoczekiwanym zamknięciu systemu” potwierdza sam restart/zawieszenie, ale nie wyjaśnia jego przyczyny. W DxDiag zauważyłem błędy związane z USBXHCI, dlatego zanim przejdziemy do sterownika RTX, chciałbym najpierw sprawdzić to.
- Odłącz wszystkie zbędne urządzenia i huby USB — zostaw tylko to, co jest potrzebne do sterowania grą.
- Podłącz klawiaturę/mysz lub kontroler bezpośrednio do portów USB płyty głównej, bez dodatkowego huba.
- Uruchom grę ponownie i sprawdź, czy komputer nadal zawiesza się po kilku minutach.
Jeśli problem wróci, otwórz proszę Podgląd zdarzeń -> Dzienniki systemu Windows -> System i sprawdź wpisy dokładnie z godziny wystąpienia zawieszenia.
[PORADNIK] Jak sprawdzić błąd gry w Podglądzie zdarzeń (Windows) | EA Forums - 13285634
mantoniak wrote:Jak Twój poradnik odpowie na takie zachowanie gry?
Nie istnieje poradnik, który rozwiąże każdy indywidualny problem. Poradniki, które znajdziesz na forum, w większości pomagają zawęzić problem, by znaleźć rozwiązanie lub przyczynę. Sarkazm nie dodaje nic do rozmowy poza niepotrzebnym szumem. Skupmy się na rozwiązaniu tego problemu, lub znalezieniu jego przyczyny.
- mantoniak19 hours agoSeasoned Newcomer
Hej,
tak masz rację, korzystam z KVM (prywatny PC i dwa laptopy służbowe). Po odpięciu wszystkich USB, pozostawieniu pada i klawiatury Logi oraz myszy MatCatz Rat 8+ po wywrotce o 23:16 nie ma "czerwonych" errorów:
Niestety nie mogę tu wkleić zrzutu z event managera, ale mam to u siebie, powiedz co podesłąć?
Dodam, że BF6, WRC czy F1 chodzą bez zarzutu w mojej konfiguracji z p[odłączoną kierownicą G29... to nie jest problem USB.
BTW: to nie był sarkazm, a poważne pytanie.
- EA_Kuba8 hours ago
Community Manager
Hej mantoniak
Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tego.
Na zrzucie ekranu, który przesłałeś, widzę błędy WER z ID 1001. Są to ogólne błędy systemowe, ale mogą dać nam dalsze wskazówki dotyczące tego, co jest przyczyną problemów.
Jeśli otworzysz parę z nich (maks. 3), skopiuj, proszę, informacje zawarte w zakładce „Ogólne”. Prześlij tutaj ich treść. Wydaje mi się też, że tutaj w dzienniku miałeś zaznaczoną zakładkę "Aplikacja". Sprawdź jeszcze zakładkę "System" i w tym samym przedziale czasowym sprawdź błędy związane z kartą graficzną (nvlddmkm,Display) oraz zarządzaniem pamięcią (volmgr).
Sprawdź również w monitorze niezawodności Windows, czy podczas crashu pojawił się tam jakiś wpis, i skopiuj jego szczegóły techniczne.
[PORADNIK] Jak sprawdzić historię crashy w Windows (Reliability Monitor) | EA Forums - 13285679
- mantoniak4 hours agoSeasoned Newcomer
Hej,
zacznę od wpisów z podglądu zdarzeń>dzienniki systemu windows> System:
5 takich samych wpisów z ostrzeżeniami:
Zgodnie z ustawieniami uprawnienia właściwe dla aplikacji nie jest udzielane uprawnienie Lokalny Aktywacja do aplikacji serwera COM z identyfikatorem klasy CLSID
{00000000-0000-0000-0000-000000000000}
i identyfikatorem aplikacji APPID
{4839DDB7-58C2-48F5-8283-E1D1807D0D7D}
użytkownikowi ZARZĄDZANIE NT\USŁUGA LOKALNA o identyfikatorze zabezpieczeń SID (S-1-5-19) z adresu LocalHost (użycie LRPC) działającemu w kontenerze aplikacji o identyfikatorze SID Niedostępny (Niedostępny). To uprawnienie zabezpieczeń można modyfikować przy użyciu narzędzia administracyjnego Usługi składowe.nvlddmkm,Displa - nie mam takich wpisów.
volmgr - jest, ale z 30.07.2026...
W temacie aplikacji też 3 takie same:
W przestrzeni nazw root\Intel_ME Instrumentacji zarządzania Windows zarejestrowano dostawcę IntelMEProv w celu używania konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca może spowodować naruszenie zabezpieczeń w przypadku niepoprawnego personifikowania żądań użytkownika.