Forum Discussion

9baggio's avatar
9baggio
Seasoned Novice
4 days ago

Pytanie do EA

Dlaczego gra pokazuje 4-6 pingu a gameplay działa bardzo źle?(zawodnicy są wolni i podania są niedokładne, każda animacja wolno się wczytuje). Problem raczej jest z moim internetem, u znajomego na moim ps5 wszystko działało bardzo dobrze, a gralismy przez wifi. Co może powodować u mnie taki problem? Internet swiatłowodowy, konsola podpięta kablem. Co mam powiedzieć mojemu dostawcy internetu, że zawodnicy w fifie wolno biegają?

8 Replies

• 9baggio's avatar
    9baggio
    Seasoned Novice
    3 days ago

raporty wyglądają dobrze przeważnie ponad 90 punktów na 100, ogólną ocena przez ostatni tydzień mam zaniżoną bo ciągle tesuje pewne rozwiązania(udostępniałem internet przez telefon, zmieniałem router na starszy, grałem przez wifi)

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

9baggio​ Twoja konsola podłączona do internetu Twojego kolegi - w takich warunkach gra śmiga aż miło. A co z połączeniem przez dane komórkowe (hot spot)?

Spróbuj jeszcze zrestartować router i konsolę, a potem odpal test połączenia na konsoli.

W samej grze, jeśli zobaczysz fluktuacje lub utratę pakietów, to sygnał, że coś jest nie tak w jakości połączenia – tzw. stabilności i trasie danych (routing). Możliwe, że Twój dostawca kieruje ruch przez mniej optymalną ścieżkę, co powoduje mikroopóźnienia lub niestabilny transfer, nawet jeśli ping wygląda dobrze.

Możesz też spróbować zmienić DNS na publiczny, np. 8.8.8.8 i 8.8.4.4 (Google) lub 1.1.1.1 (Cloudflare), i sprawdzić, czy poprawi to płynność.

• 9baggio's avatar
    9baggio
    Seasoned Novice
    2 days ago

EA_Kalina​ to dane z mojego internetu, u znajomego byłem ponad tydzień temu. Graliśmy u niego przez wifi ping był około 30 a gamplay wybitnie dobry taki jak u mnie nigdy. Tak naprawdę u siebie nie widzę różnicy czy gram na kablu czy przez wifi czy przez hot spot, zawsze jest ten sam beznadziejny gameplay. Tylko parę razy zagrałem w miarę normalnych warunkach raz na 20 meczy jest jako tako. Wszystkie twoje porady przerabiałem już wielokrotnie na przestrzeni lat i nic nie pomaga

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    19 hours ago

Daj znac czy na przestrzeni lat, był zmieniany dostawca internetu i czy Twój znajomy korzysta z innej czy tej samej firmy? 

• 9baggio's avatar
    9baggio
    Seasoned Novice
    16 hours ago

internet zmieniłem 3 lata temu, wcześniej miałem mobilny z playa do fify 18 grało się bardzo dobrze. Byłem solidnym graczem, większość meczy wygrywałem, a miałem przeciętny skład. Od fify 19 mam ten problem z grą, zawodnicy wolni z bardzo słabymi podaniami, od tego momentu wyżej niż 4 liga nie byłem. Zmieniłem internet na swiatłowód ping znacznie niższy a gra wygląda podobnie, tylko wcześniej czesto mnie wywalało z meczy i zaliczało porażkę, teraz tak nie mam. Szukałem problemu we wszystkim wymieniałem konsole, monitory, routery, telewizory, wszystkie przewody i nic. Teraz już jestem niemal pewny, że chodzi o internet, tylko dlaczego wszystkie raporty i wskaźniki pokazują, że jest wspaniale? Użytkownik Greg2327​ ma doskonały internet a problem ten sam, od paru lat spotykamy się w podobnych tematach. Wstawiał nawet filmiki jak to wygląda u niego u mnie jest podobnie. Greg2327​ jak byś mógł to wstaw ponownie

Znajomy u którego byłem ma internet od innej firmy, ja nie mam możliwości zmiany swiatłowodu na inną firmę.

• 9baggio's avatar
    9baggio
    Seasoned Novice
    16 hours ago

to moje ostatnie mecze, zawodnicy przeciwnika dużo szybsi ja nie mogę nic zrobic