Forum Discussion

ziapka21's avatar
ziapka21
Seasoned Traveler
1 day ago

zwolnienie meczu

gdy gram mecz w UT to co nie zmienię to mam grę taką opływową co to znaczy że próbuję biec piłkarzem a on porusza się jakby miał wóz z węglem na plecach tak czuję i nie wiem jest płynnie wszystko spoko ale ta gra jest za wolna jakby i wczoraj usunąłem Synchronizację pionową raczej przywróciłem w Nvidii ustawienia do poprzednich i gra działa i jeszcze sama gra zmienia mi ustawienia ale to mniejsza usuwając synchronizację z wł na wył ale gra zaczeła szybciej iść ale trochę też tak mało ale czuję taki lekki lag i to przy strzałach 

2 Replies

• ziapka21's avatar
    ziapka21
    Seasoned Traveler
    5 hours ago

ja nie gram na padzie tylko klawiatura ale mam pytanie jak mam tej niskiej latencji

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 hours ago

Hej ziapka21​ 

Sprzęt masz spokojnie wystarczający do FC 26 - i5-11400F + 1660 Ti to nie jest problem wydajnościowy.
    To, co opisujesz, brzmi bardziej jak mikro-input lag / problem z synchronizacją obrazu, a nie brak FPS.

Podsyłam Ci kilka wskazówek:

• W grze ustaw:
      • Tryb pełnoekranowy (nie okno bez ramek)
      • V-Sync = WYŁ
      • Limit klatek = 60 (jeśli masz 60 Hz monitor)
    • W Panelu NVIDIA:
      • Zarządzanie energią> Preferuj maksymalną wydajność
      • Niska latencja> Włączona
      • Synchronizacja pionowa > Wyłączona (globalnie i dla FC 26)
    • Sprawdź w Windows:
      • Ustawienia ekranu > czy na pewno masz 60 Hz (nie 59)
      • Wyłącz Xbox Game Bar
      • Wyłącz nakładkę NVIDIA
    • Bardzo ważne pytanie:
      czy ten „opływowy” efekt pojawia się tylko w UT online, czy także w trybie offline (np. szybki mecz)?

Jeśli tylko online -  to już bardziej kwestia połączenia / opóźnienia sieciowego.
    Jeśli także offline - to czysty problem synchronizacji obrazu lub sterownika.

Daj znać też, czy grasz na padzie (widzę Xbox 360) i czy efekt jest taki sam na samej klawiaturze.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 44 minutes ago
1,307 Posts