Forum Discussion

kacus1987's avatar
2 years ago
Solved

Aktywna blokada bez podanego powodu - potrzebna pomoc

Cześć!
Napotkałem nietypowy problem, ponieważ została mi przyznana blokada bez podanego powodu. Napisałem do supportu ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Po otwarciu sporu powód jest dalej nie znany ani nie dostałem żadnej wiadomości od supportu z wyjaśnieniami dotyczącymi otrzymanej blokady. Piszę tutaj, ponieważ nie ma żadnej możliwości aby połączyć się z supportem przez czat ani telefonicznie. Nie gram online, głownie w trybie single player dlatego nie do końca wiem co jest powodem owego "bana". Odwołałem się z wiadomością, że nie da rady wybrać platofrmy PS4 w zgłoszeniu dlatego wspomniałem o tym, wybierając platformę PS5. W załączniku przesyłam screenshot historii blokad i liczę, że ktoś będzie stanie mnie poinstruować jak ten problem rozwiązać albo co mogło być powodem blokady (nie ma nic w polu "powód"). Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc! 🙂

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @kacus1987 

Dla Twojego bezpieczeństwa usunąłem zamieszczone przez Ciebie załączniki z racji tego, że zawierały Twoje prywatne dane.

Poprzez forum niestety nie jestem w stanie wprowadzić zmian na koncie. Tego typu sprawy muszą zostać rozwiązane podczas bezpośredniej rozmowy z nami. 

Otwórz ten link w karcie incognito, bez logowania się na konto EA.

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @kacus1987 

W tym przypadku najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się z nami poprzez czat. 

Jeśli taka opcja się nie pojawia skorzystaj z opcji kontaktu z nami bez logowania się na konto EA na stronie help.ea.com.

• @EA_Kuba  Niestety opcja kontaktu z pomocą techniczną nie jest możliwa poprzez czat na ten moment, próbowałem. Nie mniej jednak dziękuje za podpowiedź - martwi mnie jednak brak opcji wybrania platformy PS4 w tym formularzu. Obawiam się, że moja poprzednia apelacja została odrzucona, bo nie wybrałem poprawnej platformy. W załączniku przesyłam o co dokładnie mi chodzi. Jeżeli nie ma innej opcji niż wiadomość mailowa to byłbym wdzięczny za informację albo instrukcję jak połączyć się poprzez czat/telefon. Pozdrawiam!

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @kacus1987 

Obawiam się, że w tym konkretnym przypadku rozmowa przez czat będzie jedyną możliwością. 

Z tego co widzę, to na liście nie ma możliwości wybory platformy PlayStation 4 - przekażę tę informację w odpowiednie ręce. Nie mniej wybranie niewłaściwej platformy nie rzutuje w żaden sposób na rozstrzygnięcie blokady.

• Witam ponownie sprawa jest tego typu w tamtym tygodniu wszedłem na ustawienia profilu email itp i okazało się że email nie jest mój a ostatnie logowanie było 14.12.2023 i było z Pakistanu czyli ktoś mi się włamał na konto EA i 15.12.2023 dostałem info że konto jest zdezaktywowane. Konto EA mam powiązane z playstation network i nigdy się nie logowałem tylko w grze automatycznie na ps4. Napisałem do EA że podany email w profilu nie jest mój podałem swój prawidłowy email ale znów jest oczekiwanie na gracza czyli EA wysłało informacje znów do tego gracz który mi się włamał. loguje się przez PSN na stronie EA czy też tu. Dzisiaj zmieniłem tu na Answers HQ swojego emaila ale na swoim profilu nie mogę ponieważ ta osoba ma zweryfikowany email i jak by to powiedzieć zostałem z ręką w nocniku. Nie ma możliwości chatu do tego EA nie odpisuje tzn odpisuje ale nie do mnie tylko do włamywacza i nie wiem co mogę zrobić potrzebował bym aby EA wysłało bezpośrednio link ze zmianą emaila do mnie i wtedy mógł bym go zmienić oraz zweryfikować. Nie mam już żadnych pomysłów chciałem przejść na ps5 i grać w nowego nfs unbound ale chyba będę musiał sobie odpuścić ponieważ nie mogę usunąć konta ani założyć nowego bo stare jest przypisane do platformy ps4 gdyby działały chaty lub jakiś tel to na spokojnie wytłumaczył bym całą sytuację ale nie mam jak. Może Pan Kuba mógł by pomóc w jakiś sposób będę bardzo wdzięczny. W załącznikach dodaje informacje profilowe w tym email włamywacza witrynę www już mu zablokowałem.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @kacus1987 

Dla Twojego bezpieczeństwa usunąłem zamieszczone przez Ciebie załączniki z racji tego, że zawierały Twoje prywatne dane.

Poprzez forum niestety nie jestem w stanie wprowadzić zmian na koncie. Tego typu sprawy muszą zostać rozwiązane podczas bezpośredniej rozmowy z nami. 

Otwórz ten link w karcie incognito, bez logowania się na konto EA.

• Sprawa rozwiązana dziękuje za pomoc pozdrawiam😃😃😃

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,508 PostsLatest Activity: 7 days ago