Forum Discussion
Hej @takitamziomek
Zacznij od sprawdzenia spójność plików gry.
Sprawdź także aktualizacje systemu i pobierz najnowsze sterowniki dla swojej karty graficznej.
Daj nam też znać czy gra się uruchamia z poziomu zupełnie nowego konta administratora Windows.
Hej EA_Kalina
Spójność plików jest ok. Wziąłem także "Napraw" w Steam'ie. Czyli powinno być dobrze. Aktualizacje systemu przeprowadziłem, a także procesora i BIOSu. Sterowniki do RX 470 także są najnowsze pobrane ze stronki producenta. Jeszcze nie sprawdzałem z poziomu zupełnie nowego konta administratora.
Ale jest jedno ale. Jak wspomniałem, wersja DEMO działa. Porównałem pliki w folderach i są identyczne. Zacząłem zamieniać pliki z wersji DEMO do PEŁNEJ. Też to nic nie dało. Nadal niby się gra uruchamia, ale tak naprawdę wraca Launcher ponownie.
Postanowiłem usunąć wszystkie pliki z katalogu Need for Speed. Usunąłem. Skopiowałem zawartość z katalogu wersji DEMO do katalogu PEŁNEJ wersji. Wróciłem do Launchera. Pokazywało mi opcję POBIERZ. Więc kliknąłem. I o dziwo, gra się uruchomiła. Nacisnąłem SHIFT + F1 i mam na górze napisane NEED FOR SPEED WERSJA DELUXE. I było by fajnie bo pełna wersja mi się uruchomiła. Ale podczas uruchamiania pojawia się w katalogu gry plik STEAM_APPID.TXT. Przycisk w Launcherze zmienił się z POBIERZ na GRAJ. I gdy ponownie grę uruchamiam to już załącza się 8-godzinna wersja DEMO.
Wiem, że ingeruję w pliki gry, ale za każdym razem, gdy usunę zawartość pełnej wersji z katalogu, a wkleję zawartość z wersji demo, mam możliwość uruchomienia mojej pełnej wersji gdy DELUXE EDITION. Dziwne to jest.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @takitamziomek
Dzięki za podzielenie się z nami znalezionym przez Ciebie rozwiązaniem.
W niektórych przypadkach, podobne problemy w innych grach udaje się obejść poprzez utworzenie nowego konta administratora na komputerze, o czym wspomniała @EA_Kalina.
Rozumiem, że może być to uciążliwe, by uruchomić grę przełączać się na inne konto, nie mniej dla samego testu sprawdź proszę czy gra uruchomi się na nim.
Jeśli tak, problem na "starym" koncie może być wynikiem uszkodzonych/brakujących plików systemowych, które możesz naprawić za pomocą kontrolera plików:
Sprawdź proszę te kroki i daj nam znać 🙂
About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 7 days ago
- 16 days ago
Need for Speed Payback
Solved17 days ago- 20 days ago