Forum Discussion

RioBravo1999's avatar
6 years ago
Solved

NFS Heat - nie działa sterowanie, ani na kierownicy, ani klawiaturze

Jakiś czas temu po uruchomieniu gry NFS Heat przestała odpowiadać mi na polecenia kierownica Thrustmaster T150 - jeśli w końcu zareagowała, to totalnie nie tak jak powinna (jakby pozamieniane sterowanie?). Nie działa również ani pedał gazu, ani hamulec. Myślałam na początku, że to problem z kierownicą - odinstalowałam i zainstalowałam na nowo, mam najnowsze aktualizacje, w panelu sterowania również wszystkie przyciski reagują bez problemów - w grze dalej bez odpowiedzi. To samo dzieje się z klawiaturą, gra dalej na większość poleceń nie reaguje, albo reaguje na opak. 

Próbowałam już wszystkiego - dwa razy odinstalowywałam grę i wybierałam opcję "Napraw" przez Origin, jednak dalej bez skutków... Gra dalej robi co chce 🙂 

POMOCY! ☹️ 

• Hej @RioBravo1999 

Powiedz nam jakie kroki dokładnie wykonałeś, aby rozwiązać problem. 🙂

Problem ze sterowaniem może być związany z inną aplikacją działającą w tle. Jeśli wcześniej tego nie próbowałeś - uruchom komputer w trybie czystego rozruchu

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @RioBravo1999 

Powiedz nam jakie kroki dokładnie wykonałeś, aby rozwiązać problem. 🙂

Problem ze sterowaniem może być związany z inną aplikacją działającą w tle. Jeśli wcześniej tego nie próbowałeś - uruchom komputer w trybie czystego rozruchu

• Hej @EA_Kuba!

Nie zauważyłam, że ktokolwiek odpowiedział na mój wątek, więc wielkie dziękuję za Twoją odpowiedź. Spróbuję z trybem czystego rozruchu i dam znać.

Dzięki!
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @devl40 

Dzięki za podzielenie się z nami Twoimi wskazówkami! 🙂 

Z racji tego, że ostatni komentarz został udzielony w tym wątku prawie 3 lata temu - zamknę go. 

• Używam kierownicę pxn V9 gen 2 na Xbox x ale cięgieł mam wsteczny bieg jak to naprawic

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,520 PostsLatest Activity: 29 days ago