Forum Discussion

5567446733's avatar
5567446733
Rising Novice
4 months ago

NFS HEAT

Witam, niech ktoś mi powie czy zagram w NFS HEAT na laptopie:
Procesor    Intel(R) Core(TM) i5-8265U CPU @ 1.60GHz   1.80 GHz
Zainstalowana pamięć RAM    20,0 GB (dostępne: 19,9 GB)
Pamięć    477 GB SSD
Karta graficzna    NVIDIA GeForce MX250 (2 GB), Intel(R) UHD Graphics 620 (128 MB)
Mam zainstalowana gre ale zacina nie da sie tak grac. 
To dziwne bo wczesniej mi nie zacinało no raz zacinało raz nie a teraz zacina caly czas. Co robic? Pomóżcie!

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 months ago

Hej 5567446733​ 

Twój laptop spełnia minimalne wymagania NFS Heat, ale problemem jest karta graficzna GeForce MX250 – to układ multimedialny, a nie typowo gamingowy. Gra będzie działać, ale raczej w niższej jakości i przy spadkach FPS.

Upewnij się, że gra korzysta z karty NVIDIA, a nie zintegrowanej Intel UHD. Możesz to sprawdzić w Panelu sterowania NVIDIA → Zarządzanie ustawieniami 3D → Ustawienia programu → wybierz NFS Heat i ustaw kartę NVIDIA jako domyślną.

Dodatkowo:

• Zaktualizuj sterowniki (NVIDIA + Intel + Windows).
    • Obniż ustawienia graficzne w grze – ustaw wszystko na „Low” i włącz skalowanie rozdzielczości (np. 720p).
    • Wyłącz zbędne programy w tle (np. przeglądarkę, Discorda).
    • Sprawdź, czy laptop się nie przegrzewa – wysoka temperatura może obniżać wydajność (tzw. throttling).

Jeśli wcześniej gra działała lepiej, a teraz mocno się zacina, to może wskazywać na aktualizację Windows. Sprawdź też, czy w systemie Windows masz zainstalowane aktualizacje KB5064075 i KB5064071. Możesz to sprawdzić w historii aktualizacji systemu. Wielu graczy rozwiązało podobny błąd po ich usunięciu. Są to aktualizacje w wersji beta. 

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 4 days ago
1,532 Posts