Forum Discussion

Wiher55's avatar
2 years ago
Solved

NFS unbound ps5 przestał działać pad

Witam. Mam problem z grą. Przez przypadek odłączyłem zasilanie podczas trybu spoczynku, gdy ładowałem pada i słuchawki. Włączyłem konsole i pojawił mi się standardowy komunikat o tym że źle ja wyłączyłem. PlayStation się uruchomiło, a NFS unbound był już włączony. Znalazłem się w standardowej lokalizacji koło stacji benzynowej w mieście. Ale mój samochód nie reagował na pada. Jedyne co działało to przycisk PlayStation na padzie. Wrucillem więc do menu głównego. Zresetowalem konsole i włączyłem NFS jeszcze raz. Tym razem nie mogłem uruchomić kampanii ani każdej innej funkcji gry. Usunelem więc zapisy gry. Nie pomogło. Ale już przy ekranie głównym. Czyli tam gdzie każą wcisnąć przycisk X. Odinstalowałem więc grę , usunrlem zapisy z gry i zainstalowałem ją ponownie. Nie pomogło, problem ten sam. Zresetowalem konsole , usunelem z niej wszystko a problem jest ten sam. Nawet z konta na EA odłączyłem połączenie z ps5. A problem jest wciąż ten sam , czyli włączam grę, pojawia się ekran gdzie muszę wcisnąć X by grać przejść do menu głównego a przysuski na padzie nie działają. Dla sprostowania to nie mam subskrypcji na ps Plus więc nie mam żadnych zapisów gry w ich chmurze. Mało tego bo po mimo zresetowaniu całej konsoli  do ustawień fabrycznych i skasowaniu wszystkich gier i zapisów gier ja NADAL MAM MOJ POPRZEDNI POSTEP KAMPANII , czyli 20 procent gry i 19 godzin grania. Nie wiem o co tu chodzi o dlaczego ani ta gra nie działa ani dlaczego nie mogę jej zacząć od nowa

• Toteż mi się tak wydaje. Jak będę miał czas to spróbuję tak zrobic

4 Replies

• Dzięki, sprawdzę. Kontroler działa normalnie, tylko w NFS nie działa. A wiesz może jak zacząć kampanię od nowa. Od razu pisze że usunięcie zapisów gry z ps5 u mnie nie przynosi żadnego skutku. Jak tylko włożę płytę do konsoli i zaczynam instalacje to już mam informacje że mam 20% gry i 19 godzin

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Wiher55 

Z tego co mi wiadomo to progres powiązany jest z Twoim kontem PSN/EA zatem jedynym rozwiązaniem byłoby stworzenie nowego konta na konsoli.  

• Toteż mi się tak wydaje. Jak będę miał czas to spróbuję tak zrobic

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,520 PostsLatest Activity: 28 days ago