10 months ago
Pomoc z grą
Witam, mam problem z grą need for speed heat, mianowicie ciagle mi crashuje gre po jakims czasie, kody bledow sa rozne, czasami jest ILLEGAL_INSTRUCTION, czasami INVALID_POINTER, różnie z nimi jest. ...
Hej @KaMS0N5
Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków.
Obydwa komunikaty INVALID_POINTER oraz ILLEGAL_INSTRUCTION, odwołują się do pozyskiwania zasobów z pamięci komputera. Jeśli memtest nie wykrył żadnych błędów i zakładając, że kości pamięci są poprawnie wpięte, to przyczyna może leżeć w aktualizacjach.
Zauważyłem, że Twój system operacyjny nie jest zaktualizowany do najnowszej wersji (Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 19044)). Zacznij proszę od pobrania najnowszej aktualizacji, ponieważ w tej aktualizacji znajdują się między innymi aktualizacje związane z Visual C++.
Zainstaluj najnowszą aktualizację systemu Windows. - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Ponadto po aktualizacji systemu, aby mieć pewność, że wszystkie pliki systemowe są spójne wykonaj test za pomocą kontrolera plików systemowych (DISM+SFC)
Jeśli problem będzie pojawiał się nadal, zainstaluj ponownie grę. Podczas instalacji sugerowałbym, abyś zainstalował ją na dysku C:\ z racji tego, że jest to szybszy dysk w porównaniu z ST31000524AS.
aktualizacje, komendy dism i sfc nic nie dały