Forum Discussion

Lagosz_19's avatar
11 months ago

Problem z crashem podczas gry w fc25

Witam mam problem z fc25. Podczas gry mam crush i wyskakuje błąd, który podsyłam poniżej. Proszę o pomoc, mam najnowsze sterowniki geforce i najnowszą aktualizację systemu windows.

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 months ago

Dzięki za przesłanie pliku DxDiag @Lagosz_19

Znalazłem w nim kilka błędów związanych ze sterownikami karty graficznej więc zacznij proszę od czystej instalacji sterownika. Sterownik pobierzesz stąd, a odpowiednią opcję odnośnie czystej instalacji znajdziesz w zaawansowanych opcjach instalacji. 

Po instalacji sterownika upewnij się, że nie masz żadnych oczekujących/dodatkowych aktualizacji systemowych. 

Następnie uruchom grę jako administrator i w miarę możliwości zacznij grę na niższych ustawieniach graficznych niż dotychczas. 

Ponadto jeśli Twoja gra jest zainstalowana na dysku D:\ problem może być również powodowany ustawieniem tego dysku jako Microsoft Storage Space Device. Jest to forma RAID i żadne z gier EA nie są przystosowane do działania w takim środowisku. 

• Dobrze zaraz wykonam te kroki, jak moge zmienić miejsce zapisu, aby rozdzielić 2 dyski z macierzy RAID na na 2 osobne bo rozumiem, że wtedy nie będzie problemu.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,520 PostsLatest Activity: 5 days ago