Forum Discussion
Dzięki za filmik oraz przesłany plik DxDiag @JP_Shadowek
Twój komputer wyposażony jest w dwa dyski twarde. Czy gra zainstalowana jest na dysku SSD, czy HDD?
tak Komputer jest wyposażony w 2 dyski a gra jest zainstalowana na ssd
Też pytanie mam czy gdybym usunął pliki savea to czy mogło by to coś dać?
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Dzięki za odpowiedź @JP_Shadowek
@JP_Shadowek napisał/a:
Też pytanie mam czy gdybym usunął pliki savea to czy mogło by to coś dać?Trudno jednoznacznie stwierdzić, bardziej skłaniam się ku temu, że jest to problem związany ze sprzętem i/lub oprogramowaniem na Twoim komputerze.
@JP_Shadowek napisał/a:
Ale odkryłem ze to sie dzieje tylko na ea ponieważ ja mam gre na ea a mój kolega ma na steamie i dał mi pobrać sobie na steamie Need for speeda i problemu nie było nic się nie działoMógłbyś proszę nieco rozwinąć jak wyglądała ta sytuacja? Grałeś korzystając z zapisu gry kolegi, czy zaczynałeś grę od zera? Rozumiem również, że grę zainstalowałeś na swoim komputerze, od nowa?
Sprawdź proszę jeszcze czy problem będzie pojawia w momencie kiedy zwolnisz miejsce na dysku, gdzie zainstalowana jest gra.
- 2 years ago
jak najbardziej moge opisać co dokładnie zrobiłem. Tak zainstalowałem grę ponownie na czysto ze steama kolegi i grając na jego zapisie nie miałem takiego problemu jak na moim savie który jest na ea a jeśli chodzi o zwalnianie miejsca z ssd to wątpie by coś to pomogło bo gdy restartowałem komputer to miałem tylko nfs pobranego na ssd i problem nadal występował po to też restartowałem komputer by na czysto sprawdzić czy coś to da gdy nfs będzie pobrany tylko na komputerze ale nic to nie dało i dlatego napisałem o problemie bo jestem w kropce
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @JP_Shadowek
Dzięki za szczegółową odpowiedź.
Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się również po zmianie ustawień karty graficznej. Jeśli wcześniej tego nie zrobiłeś to upewnij się, że do gry wykorzystywana jest dedykowana karta graficzna.
Możesz również zmienić domyślne wartości zasilania dla karty graficznej:
Setting "Power management mode" from Normal to Maximum Performance
Spróbuj również uruchomić komputer w trybie czystego rozruchu, odciążysz w ten sposób procesor, który powinien pomóc przy ładowaniu szczegółów w grze.