atu27
3 years agoSeasoned Adventurer
Czego chcemy w the sims 4?
Hotele i pensjonaty,oraz możliwość prowadzenia kilku różnych biznesów na jednej parceli,tak jak w dwójce gdzie na jednej parceli publicznej była kawiarnia,księgarnia i np sklep,a przy domu bez modów też można było mieć własny sklepik,np ze swoimi obrazami lub roślinkami,gdyby dodać pensjonaty przydomowe i sprzedaż plonów na własnej działce wiejska sielanka czy sulani bardzo by zyskały,to idiotyczne że trzeba wynajmować całą parcelę żeby wyjechać na wakacje,a żeby tam kogoś poznać trzeba przenosić się na publiczne,przy hotelach w dwójce zawsze były jakieś atrakcje dla dzieci,stołówki i można było poznać już w hotelu innych wczasowiczów,teraz to wszystko okroili,niby jest ucieczka w plener,selwadorada itp ale nie ma prawdziwych kempingów,gdzie można by było wynajmować namioty.Trzecia rzecz to budowanie domów wielorodzinnych na parcelach mieszkaniowych,w dwójce miałam małe osiedle na jednej parceli i sklepik osiedlowy,naprawdę można było prawie nie podróżują,świetnie się bawić,no i chętniej wyjeżdżały moje simy na wakacje.Wakacje jeśli ktoś pamięta to nawet w the sims 1 były lepsze i bardziej zróżnicowane,już pomijam zwierzaki,w jedynce można było mieć papugi i wiele innych zwierząt.Do roślin powinien w końcu dojść kompostownik,nie rozumiem czemu go nie ma.Brakuje mi też na uniwersytecie takich tajnych stowarzyszeń z własnymi domami i dodatkowymi możliwościami jak w dwójce.Jakiś czas temu obejrzałam sobie kilka krótkich relacji z gry w dwójkę i jedynkę,ile tam w jednym rozszerzeniu dodawali,oczywiście rozgrywka była trudniejsza,a budowanie uboższe,ale rozgrywka i ilość możliwości,np istot magicznych,biznesów czy edycji światów,czy przedmiotów do gry była w porównaniu z ts4 nieskończona.Tak naprawdę nie musieliby twórcy nic wymyślać,tylko dodać wszystko co było w poprzednich częściach,przy tej grafice i z tamtymi możliwościami gra stałaby się ideałem,i nikt nie marzyłby o piątce.Ja to cały czas piszę i mówię,może ktoś w końcu z kreatorów to usłyszy i wtedy my będziemy zachwyceni,a oni bez wysiłku będą uczciwie na nas zarabiać.