Forum Discussion

mikulean001's avatar
mikulean001
Rising Rookie
10 months ago
Solved

gra nie wlacza sie, po aktualizacji nie da sie w ogole grac

Od ostatniej aktualizacji gra nie chce sie wlaczyc. Po uruchomieniu jej poprzez EA app laduje sie przez kilkanascie sekund a nastepnie wylacza sie, nie pokazujac nawet menu glownego. Probowalam ja naprawic przenoszac caly folder The sims 4 na pulpit. Wtedy udalo mi sie uruchomic gre i wszystko dzialalo. Gra utworzyla wowczas nowy folder The sims 4, wiec powoli zaczelam przenosic do niego wczesniej przerzucone na pulpit mody. Wlaczylam znowu gre zeby sprawdzic czy teraz bedzie dzialac i znowu sie zawiesila. Tym razem ladowala sie chwile, a potem wlaczyl sie dziwny bialy ekran i musialam resetowac caly komputer. Nie wiem o co chodzi, przed aktualizacja wszystko dzialalo.

Wszystkie sterowniki tak jak i system windows sa aktualne. 

• tw0kitties​ 

Zastosuj  te kroki:
    1. Z katalogu Dokumenty/Electronic Arts wyjmij folder The Sims 4 na pulpit komputera.
    2. Włącz grę.
    3. Jeżeli gra się włączy i wszystko będzie w niej działała to znaczy, że w starej grze nadal masz zepsute mody (one także mogły zepsuć tamtą rozgrywkę).

7 Replies

• polciaqq's avatar
    polciaqq
    Seasoned Newcomer
    10 months ago

mam ten sam problem, nic nie pomaga :((( czy ktoś jest w stanie pomóc??

• Hej mikulean001​ , polciaqq​ 

Macie w grze zepsute mody i to one powodują problem z grą.

Najpierw:

Wyjmijcie z gry cały folder Mods( i nie wkładajcie go do gry po zastosowaniu poniższych wskazówek!).

Następnie:

Z folderu The Sims 4 usuńcie następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Odnowią się po ponownym włączeniu gry.

Jeżeli macie w nim pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także usuńcie je natychmiast, gdyż one również powodują błędy gry.

Naprawcie grę w aplikacji EA app.

Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytajcie uważnie poradnik i zastosujcie jego wskazówki : 

Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

• tw0kitties's avatar
    tw0kitties
    Rising Newcomer
    10 months ago

W moim wypadku to nie jest wina modów. Wyjęłam je i cache, a gra dalej się wyłącza

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    10 months ago

tw0kitties​ 

Zastosuj  te kroki:
    1. Z katalogu Dokumenty/Electronic Arts wyjmij folder The Sims 4 na pulpit komputera.
    2. Włącz grę.
    3. Jeżeli gra się włączy i wszystko będzie w niej działała to znaczy, że w starej grze nadal masz zepsute mody (one także mogły zepsuć tamtą rozgrywkę).

• polciaqq's avatar
    polciaqq
    Seasoned Newcomer
    10 months ago

U mnie problem był w uszkodzym save, usunełam najnowszy save i gra działa:)

• polciaqq's avatar
    polciaqq
    Seasoned Newcomer
    10 months ago

sprobuj usunac najnowszy save, u mnie byl on uszkodzony i gra dziala normalnie.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 21 hours ago
7,713 Posts