Forum Discussion
68 Replies
u mnie jest tak samo
sklonowany dodatek i brak gratisu.
oprócz braku tego gratisu to na originie dodatek wyświetla mi się podwójnie - ewidentny błąd i właśnie czytam że nie ja jedna mam te problemy. Co do samego dodatku strasznie się zawiesza i simy się postarzały i inne błędy - ale to wiem że większość ma ten problem. Na normalnej długości życia przynajmniej się tak nie starzeją - na pozostałych długościach niestety można uśmiercić starzeniem całą populacje simów z gry.
- marekzb3 years agoSeasoned Hotshot
A mnie przy zakupie Licealnych lat nie zapowiadali żadnego gratisu i nie mam teraz problemu.
- danuta7203 years agoHero+
U wszystkich jest tak samo. EA napisała na Twitterze, że prosi o cierpliwość. To są techniczne błędy na platformach, przypuszczam, ich naprawa może trochę potrwać. Na pewno nie przyśpieszy dzwonienie, ani pisanie do nich, czy tutaj. 🙂
Pozdrawiam wszystkich simomaniaków. 🥳
Dodatek zakupiony na platformie EA posiada te dodatkowe przedmioty, problem występuje w egzemplarzach dodanych kodem produktu, czyli pudełka lub klucze ze stron trzecich
Ale tak nie powinno być .......... przecież EA pisze ze jedynym warunkiem dostania gratisu jest kupienie gry przed 8 września 2022 roku - więc szczerze to że sie tego nie dostało to to jest naciąganie klientów na szybsze kupno i oszustwo..............tak to odbieram, gdybym kupiła ten dodatek na steam to wystąpiłabym o zwrot gotówki ale zarejestrowałam dodatek na originie a tu takiej możliwości nie ma. Poza tym tak jak już pisałam zbieram pudełka z the sims 4 więc nie widziałam sensu w kupnie na origin bezpośrednio bo chciałam mieć wersje pudełkową. Na dodatek jak zawsze była płyta CD-DVD w pudełku to po raz pierwszy tego EA też nie dało.
Widzę w tym jedno wyjście by origin ujednolicił ceny i by w pudełku były podawane kody do gratisu............nadmieniam jak dla mnie to oszustwo dziecka i całej rodziny - nie oszukujmy się rodzice kupują dziecku ten dodatek - czasem sami trochę pogrywają - by sprawdzić czy treści są odpowiednie. A jeśli pisze że jeśli się kupi dodatek przed 8 września to się otrzyma gratis to tak powinno być - jak wytłumaczyć teraz 11 latkowi że ma się obyć z niczym? Poza tym bezsensu jakieś treści gratisowe jakby po prostu nie szło dać tych 3 elementów do gry.............. według mnie to ma być zachęta by kupić w dniu premiery lub blisko po niej ..................... ale EA nie fajnie że przemilczeliście że to tylko dla tych co kupili na originie. Akurat my większość kupujemy w dniu premiery a tu chodziło nam o pudełko dlatego było kupione w media expert. (chcieliśmy kupić w empiku ale empik wycofał u nas w mieście gry z sprzedaży). Pozatym te podwyżki cen o 41 zł na originie zniechęcają od kupna tam.
Pozatym dodatek widnieje u mnie sklonowany na originie - myślę że to jest główny problem że nie przeszedł gratis. Przy wiejskiej sielance też tak było ale pani z EA odblokowała to jak na twiterze z nią pisałam. Według mnie to jest błąd a nie że jednym przysługuje a jednym nie ten gratis, bo przecież EA napisało że każdy dostanie ten gratis kto kupi dodatek przed 8 września i nie dało wzmianki że musi być kupione w konkretnym miejscu.
Ten gratis miał dostać każdy kto kupi dodatek do 8 września 2022 roku - ze tego nie dali to to jest oszukiwanie ze cos dacie EA by klient kupił wcześniej dodatek - to jest naciąganie na kupno wcześniejsze a po kupnie zero pomocy z waszej strony z brakiem i z grą która zaczęła szwankować przez pewnie to ze origin widzi dany dodatek podwójnie. Po wiejskiej sielance miałam ten problem też ale wystarczyło znaleźć pomoc na twiterze i odblokowaliście a teraz zero takiej pomocy i zero wiadomości kiedy to odblokujecie. moglibyście zamieścić jakieś sprostowanie na jakiejś polskiej stronie typu sims vip lub sims week, kiedy i czy w ogóle dacie ten obiecywany wszystkim co kupią do 8 września gratis czy go dostaniemy czy nie ? - „Odjechany sprzęt streamera” skoro nie mozna się spodziewać konkretnego odpisu po waszych pracownikach na twiterze, chacie ani na EA ani na EA pomoc ani na originie..... kończę pisać mam dość proszenia się o coś co każdy kupujący powinien dostać jeśli kupi przed 8 września 2022 roku. I szczerze zawsze kupowałam dodatki w dniu premiery a teraz hm mam taki nie smak że nie wiem co zrobię. Syn pewnie bedzie nalegał na kolejne kupno ale skoro EA tak gra to zaczniemy kupować na wyprzedażach a nie w dniu premiery - bo przynajmniej unikniemy nie smaku po obiecankach cacankach.... nie wieże już w słowo "Każdy" bo to nie prawda....
- danuta7203 years agoHero+
Rozumiem twój ból, ale na forum AHQ pomagają tacy sami gracze, jak ty.
Jeżeli nadal masz jakieś wątpliwości związane z gratisem to jedynym miejscem ich rozwiania jest kontakt z doradcą EA : https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-EA/m-p/5877452
Pozdrawiam.
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Witajcie,
Dla lepszej przejrzystości forum połączyłem kilka wątków dotyczących problemu z nieotrzymaniem zawartości dodatkowej za pre-order The Sims 4 Licealne Lata (Odjechany sprzęt streamera) w jeden wątek.
Dodatkowo poprawiłem trochę tytuł wątku i przypiąłem go na szczycie kategorii The Sims 4 🙂
Dziękujemy za wszystkie Wasze zgłoszenia. 🙌
Nasze zespoły analizują ten problem i jeśli pojawią się dodatkowe aktualizacje - damy Wam znać.
W międzyczasie upewnijcie się, że zakup został dokonany u autoryzowanego sprzedawcy - (tutaj znajdziecie dyskusję na ten temat) skontaktujcie się z nim, aby upewnić się czy kod nie został do Was wysłany w inny sposób (poprzez np. email), lub nie czeka na Was w sklepie 🙂.
Tych którzy dokonali zakupu poprzez Origin/EA app - proszę o cierpliwość. Zgodnie z informacją cytowaną przez @EA_Kalina @danuta720 pracujemy nad rozwiązaniem problemu.
W razie jakichkolwiek wątpliwości odnośnie płatności, lub brakującej zawartości - skontaktujcie się z nami bezpośrednio.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 5 hours ago
- 5 hours ago
- 5 hours ago
- 5 hours ago
- 5 hours ago