Forum Discussion

monifi-super's avatar
monifi-super
Rising Newcomer
7 days ago

Interakcje między simami

Hej, od jakiegoś czasu mam problem podczas rozgrywki. Jak chcę wykonać jakąkolwiek interakcję z innym simem, to bardzo długo muszę czekać aż wyskoczą mi do wyboru opcje. Bardzo mnie to frustruje, próbowałam już i restartu, naprawy gry, oraz sprawdziłam czy mam aktualne wersje modów. Próbowałam też grać z wyłączonymi modami, ale nic się nie zmieniło. Jakiś pomysł?

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 days ago

Hej monifi-super 

Dzięki za Twój post oraz listę kroków, które masz już za sobą.

Na początek warto całkowicie usunąć Mody z Dokumentów i przenieść je na Pulpit - resztę wskazówek znajdziesz w Poradniku : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami.

Sprawdź też czy Twoje lokacje nie są przeładowane przedmiotami z gry. Możesz przetestować całkiem nowy zapis z podstawowym wyposażeniem domu.

Upewnij się, żeby inne aplikacje działające w tle nie wpływały na płynność rozgrywki/ czas interakcji Simów - dlatego uruchom PC w trybie czystego rozruchu.

• monifi-super's avatar
    monifi-super
    Rising Newcomer
    5 days ago

Hej, dzięki za odpowiedź

Spróbowałam wszystkiego co mi wysłałaś, to co jest w linkach też, jednak problem nie zniknął. Jedyne co zauważyłam, to że gdy wszystkie mody są wyciągnięte to panel interakcji otwiera się szybciej (dalej nie tak jak przy naciśnięciu np. łóżka, ale znośnie), jednak gdy wsadzę do pliku mods chociaż jeden randomowy mod (próbowałam na kilku pojedynczych), to od razu problem wraca.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,121 PostsLatest Activity: 5 hours ago