Forum Discussion

Debiutowana's avatar
Debiutowana
New Novice
4 months ago
Solved

Kod błędu: 111:41812468:7bf3dc93

Hejo, mam problem z ts4. Kiedy próbuje dostać się na parcele szpitalną (z witaj w pracy) np. podczas porodu lub gdy wybieram opcje pójścia z simem do pracy pokazuje mi się błąd 111:41812468:7bf3dc93. Próbowałam już włączać i wyłączać grę, naprawiać ją przez ea app oraz wyłączać wszystkie mody. Niestety nic nie podziałało. Wie ktoś, jak można ten błąd naprawić? Będę wdzięczna za wszelkie porady <3

• danuta720's avatar
    danuta720
    4 months ago

Debiutowana​ 

Myślę, że nie przeczytałaś uważnie całego tematu, do którego wkleiłam link w poprzednim poście.

Napisałam tam inną wskazówkę:

"Zastosuj  te kroki:
    1. Z katalogu Dokumenty/Electronic Arts wyjmij folder The Sims 4 na pulpit komputera.
    2. Włącz grę.
    3. Jeżeli gra się włączy i wszystko będzie w niej działała to znaczy, że w starej grze nadal masz zepsute mody (i one mogły także zepsuć tamtą rozgrywkę). "

Uwaga:

Po wyjęciu folderu The Sims 4 napraw grę  w aplikacji EA. Dopiero potem włącz grę.

7 Replies

• Debiutowana's avatar
    Debiutowana
    New Novice
    4 months ago

Dziękuje za pomoc, jednak po wyjęciu tego folderu i usunięciu plików cache błąd w dalszym ciągu się pokazuje

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    4 months ago

Debiutowana​ 

Myślę, że nie przeczytałaś uważnie całego tematu, do którego wkleiłam link w poprzednim poście.

Napisałam tam inną wskazówkę:

"Zastosuj  te kroki:
    1. Z katalogu Dokumenty/Electronic Arts wyjmij folder The Sims 4 na pulpit komputera.
    2. Włącz grę.
    3. Jeżeli gra się włączy i wszystko będzie w niej działała to znaczy, że w starej grze nadal masz zepsute mody (i one mogły także zepsuć tamtą rozgrywkę). "

Uwaga:

Po wyjęciu folderu The Sims 4 napraw grę  w aplikacji EA. Dopiero potem włącz grę.

• Debiutowana's avatar
    Debiutowana
    New Novice
    3 months ago

Jeszcze raz bardzo dziękuje. Rzeczywiście teraz wszystko już wszystko działa, jednak czy jest możliwość, by naprawić ten błąd na już istniejącym zapisie? Bardzo mi na tym zależy, gdyż gram na nim już kilka lat.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 months ago

Jak wyżej napisała menadżer EA EA_Kalina​ , rzadko zdarza się naprawienie zbugowanego zapisu gry. Jednak możesz spróbować to zrobić w następujący sposób:

1. Na pulpicie komputera do starego folderu rozgrywki dopisz nazwę "stara gra", a następnie:

2. Skopiuj sobie nowy folder The Sims 4 (z katalogu Dokumenty>Electronic Arts)) na pulpit komputera (Na pulpicie dopisz do niego nazwę - "nowa gra"), 

3. Teraz  w  katalogu  Dokumenty>Electronic Arts otwórz folder tej nowej rozgrywki i przenieś do niego (skopiuj/zamień) następujące foldery ze starego folderu gry:

a/ Tray 

b/saves

4. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę. Jeżeli gra się otworzy i będzie poprawnie działać, to powinna pokazać się stara rozgrywka.

Po wykonaniu tych czynności przeczytaj uważnie poradnik: Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

i zastosuj jego wskazówki dotyczące  pozbycia się zepsutych modów. Na bieżąco, oraz przed każdą aktualizacją gry i zaraz po niej,  wykonuj wskazówki zawarte w poradniku.

Uwaga!:

W aplikacji EA odhacz automatyczne aktualizowanie się gry, żebyś przed jej aktualizacją zdążyła wyjąć z gry folder Mods, oraz pozbyć się wszystkich plików/folderów zawartych w poradniku - najważniejszy z nich do częstego usuwania z gry to localthumbcache.package (plik ten należy usuwać przed każdym włożeniem do gry nowych modów/CC ).

• Jestem wdzięczna za wszystkie porady <3 Ostatecznie błąd udało mi się naprawić po wyłączeniu witaj w pracy, następnie uruchomieniu tego zepsutego zapisu i włączeniu witaj w pracy z powrotem, dzięki czemu parcela szpitalna wygenerowała się na nowo.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 5 hours ago