Komputer napotkał problem, niebieski ekran
Mam problem z grą na nowym komputerze, minęło zaledwie kilka dni od jego zakupu. Na początku origin nie chciał w ogóle uruchomić instalacji, ale przeszukując forum dowiedziałam się, że może mieć to związek z systemem windows 10, jednym z przytoczonych rozwiązań było utworzenie nowego konta użytkownika - tak też zrobiłam i origin wraz z grą The Sims 4 zainstalowały się bez problemu. Niestety, po około kilkudziesięciu minutach gry pojawia się niebieski ekran z kodem błędu: "Thread stuck in device driver".
Jeszcze przed uruchomieniem gry zainstalowałam najnowsze sterowniki z oficjalnej strony AMD oraz zaktualizowałam system przez Windows Update.
Dyski oraz procesor nie przegrzewają się, sprawdzałam za pośrednictwem programu HWMonitor.
Gra o wyższych wymaganiach sprzętowych od simsów funkcjonuje bez zarzutu przez kilka godzin pod rząd.
Trochę brakuje mi już pomysłów jak to rozwiązać.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Załączam DxDiag
PS. wiem, że wybór komputera z kartą zintegrowaną nie jest najlepszą decyzją, ale jestem w trakcie odkładania na dedykowaną. Mimo wszystko, w samej rozgrywce nie mam żadnych problemów, nie gram na najwyższych ustawieniach graficznych i gra chodzi płynnie. Znam osoby, które na tym samym sprzęcie używają The Sims 4 bez problemów, więc chyba powinien być sposób aby wyszło to i u mnie.